van der Horst

Michelin Le Mans Cup met 31 wagens en 2 Belgen

Start 2020 Michelin Le Mans Cup Spa
Start 2020 Michelin Le Mans Cup Spa
Vandaag werd er een eerste deelnemerslijst vrijgegeven voor het komende seizoen van de Michelin Le Mans Cup. 31 wagens zullen al zeker op het appel verschijnen, verdeeld in drie klassen, waarbij we het debuut zullen zien van een ADESS Evo in de LMP3-klasse. Ook de op waterstof rijdende Mission 24H-prototype zal zijn eerste racemeters alsook het volledige kampioenschap betwisten. De deelnemerslijst bij de rijders is al grotendeels gekend en daar vinden we met Eric de Doncker en Wim Spinoy twee landgenoten op terug.
  • Shopa
Mühlner Motorsports - Duqueine M30 D08 Nissan
Mühlner Motorsports - Duqueine M30 D08 Nissan
In de LMP3-klasse zien we nog steeds dat Ligier de bovenhand heeft met 17 wagens, al is er in tegenstelling tot de Asian Le Mans Series ook een mooi contingent aan Duqueine's aanwezig. Uitkijken wordt het naar wat veelvoudig kampioen DKR Engineering gaat doen. Zij komen met een totale nieuwe line-up die bestaat uit Jon Brownson en Dario Cangialosi. Eric de Doncker komt weer een jaar meedoen met Motorsport 98 en kan wederom op Dino Lunardi rekenen als co-rijder, terwijl Mühlner Motorsport twee Duqueines zal inzetten. Terwijl Ligier en Duqueine de forsing aanvoeren, zullen we voor het eerst ook de ADESS Evo in actie zien en dat met dank aan R-Breizh Competition. Drie nieuwe teams in het LMP3 veld zijn AF Corse en Frikadelli Racing, die beiden voor het eerst een proto afvaardigen en het eerste IJslandse team - Team Thor -  in de Michelin Le Mans Cup.

10Q Racing Team - Mercedes AMG GT3
10Q Racing Team - Mercedes AMG GT3
Bij de GT3's zullen zes wagens, waarvan vier Ferrari's, het tegen elkaar opnemen. Pzoberer Zürichzee by TFT zet een Porsche in voor Niki Leutwiler en Julien Andlauer, terwijl er ook een Mercedes aan start verschijnt voor 10Q Racing met Wim Spinoy en Kenneth Heyer. Als laatste blijft de Mission 24H over, de wagen die gemaakt werd als voorbereiding voor de waterstofklasse die in 2024 wordt voorgesteld voor Le Mans. Wie die wagen zal besturen is nog niet bekend.

Foto's: Thomas Smets & 10Q Racing TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op vrijdag 5 maart 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons