van der Horst

Mick Schumacher officieel bij Ferrari

Mick Schumacher
Mick Schumacher
De kogel is door de kerk, Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael, maakt nu officieel deel uit van de Ferrari Driver Academy. De Italiaanse renstal bevestigde eerder vandaag dit nieuws via een persbericht. Ook Callum Ilott, Marcus Armstrong, Robert Schwartzman, Gianluca Petecof, Enzo Fittipalidi en Giuliano Alesi werden officieel aangeduid als leden van Ferrari's 2019 programma voor jonge rijders.
Maurizio Arrivabene & Mattia Binotto
Maurizio Arrivabene & Mattia Binotto
"Voor iemand als ik die hem al sinds zijn geboorte kent, is het niet verrassend dat het verwelkomen van Mick bij Ferrari een speciale emotionele betekenis heeft", aldus Mattia Binotto, nieuwe teambaas bij de Scuderia en voormalig ingenieur voor Michael Schumacher. "Maar we hebben hem gekozen voor zijn talent en de menselijke en professionele kwaliteiten die hij heeft en waarmee hij zich reeds wist te onderscheiden van de rest, ondanks zijn jonge leeftijd."

Mick Schumacher - Prema Powerteam
Mick Schumacher - Prema Powerteam
"Het is overduidelijk dat Ferrari een warme plaats in mijn hart draagt, sinds de dag van mijn geboorte. En ook in de harten van mijn familie", liet de jongste Schumacher-telg - die dit jaar zijn opwachting maakt in de Formule 2 - optekenen. "Ik ben overgelukkig op persoonlijk vlak omdat ik ook deze kans krijg." De komst van Mick bij Ferrari opent ook de deur naar mogelijkheidheden om een F1-wagen te testen. 

Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi
Dit kan eventueel gebeuren tijdens één van twee tweedaagse testen waarbij tijdens twee dagen een rijder in actie moet komen die niet meer dan twee F1-races heeft gereden. Ook kan hij beschikbaar gesteld worden voor klanten teams Alfa Romeo-Sauber en Haas F1. Antonio Giovinazzi voldeed aan die vereisten vorig seizoen en zal nu dit jaar voltijds racen in de F1, aan de zijde van Kimi Räikkönen, bij Sauber.

Foto's: Racing International Photography, Niels Vaeck & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zaterdag 19 januari 2019.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons