van der Horst

Mid-Ohio: Thed Börk vijfde winnaar in evenveel races

Ted Björk - Cyan Racing Lynk&Co
Ted Björk - Cyan Racing Lynk&Co
De accomodatie op Mid-Ohio mocht er dan al ondermaats uitzien voor een World Tour-meeting, de baan zelf leende zich tot mooie duels en zag Thed Björk (Cyan Racing Lynk&Co) als winnaar de finishlijn overschrijden. Polesitter Mikel Azcona leek erg lang op weg naar de zege maar werd in de slotfase alsnog bijgebeend én voorbijgegaan door zowel Björk als BRC Hyundai-teamgenoot Norbert Michelisz. Nestor Girolami stuurde de derde BRC Elantra N naar de vierde plaats voor de Honda Civic van GOAT Racing-rijder Esteban Guerrieri. Het Cyan Racing-duo Yann Ehrlacher-Santiago Urrutia wist de schade na gridstraffen wegens motorwissel te beperken door vanop de laatste startrij op te rukken naar plaatsen zes en zeven. In de puntenstand vergroot leider Michelisz zijn voorsprong op stalgenoot Azcona, de Spanjaard stond voor aanvang pas zesde genoteerd.
Bij de start behoudt polesitter Azcona de leiding. Norbert Michelisz, diens buurman op de eerste rij, komt minder goed weg en verspeelt zijn tweede stek aan Thed Björk. De Hongaar weet zijn derde plek maar nipt veilig te stellen voor Ma Qing Hua. De Chinees blijft aandringen tot hij zelf wordt belaagd door Guerrieri en Girolami.
Wanneer Ma de deur op een kier zet, snellen beide Argentijnen hem voorbij.

Mikel Azcona leidt inmiddels afgetekend maar wordt met nog een vijftal ronden voor het afvlaggen bijgebeend door Björk en Michelisz. 
Ook de jonge Spanjaard laat een gaatje vallen waarvan Bjork magistraal profiteert om de leiding te nemen en die niet meer uit handen te geven. Volgt een duel op het scherp van de snee tussen beide BRC-rijders, waarbij de Hongaar aan het langste eind trekt.

Winaar Thed Björk is na afloop door het dolle heen. Goed bandenmanagement leverde de Zweed de overwinning op die hij hier.... 24 jaar eerder door een motorprobleem in de allerlaatste ronde uit handen had moeten geven.

Race 2 wordt even voor middernacht Belgische tijd afgewerkt.

Uitslag Race 1:
1.Björk; 2.Michelisz; 3.Azcona; 4.Girolami; 5.Guerrieri; 6.Ehrlacher; 7.Urrutia; 8.Ma; 9.Filippi; 10Borkovic...

Kampioenschap:
1.Michelisz 132p; 2.Azcona 106p; 3.Girolami 104p; 4.Urrutia 100p; 5.Guerrieri 99p; 6.Björk 98p; 7.Ma Qing Hua 84p; 8.Ehrlacher 82p; 9.Filippi 74p; 10.Butti 59p.

Foto: WSC/MotorSportMediaDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op zaterdag 8 juni 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons