van der Horst

Mid-Ohio: Vijf op een rij voor Acura

Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05 DPi
Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05 DPi
Mid-Ohio en Acura is tot nu toe een geslaagd huwelijk gebleken. Nadat het merk al vier jaar met de overwinning ging lopen, zette Wayne Taylor Racing de teller gisteren op vijf. Filipe Albuquerque en Ricky Taylor eindigden nipt voor de Meyer Shank Racing Acura van Oliver Jarvis en Tom Blomqvist, wat resulteerde in zelfs een tweede 1-2 op rij voor de Amerikaanse tak van Honda. Dat terwijl er wel wat drama was in GTD klasse.
Albuquerque schoot als een pijl uit een boog weg bij de start, waarbij hij de Chip Ganassi Racing Cadillac van Sébastien Bourdais achter zich liet. Al kon de Portugees er niet lang van genieten gezien de Fransman er toch terug voorbij geraakte. Uiteindelijk maakte Taylor het werk af, al kwam er wel een licht contact aan te pas. De Amerikaan mocht verder rijden en pakte zo zijn vierde overwinning in vijf jaar op het circuit van Mid-Ohio. Twee seconden achter hem kwam de roze Acura over de streep, terwijl de Action Express Racing Cadillac van Pipo Derani en Tristan Nunez als derde eindigde. In LMP2 ging de overwinning naar DragonSpeed met Juan Pablo Montoya en Henrik Hedman.

Turner Motorsport - BMW M4 GT3
Turner Motorsport - BMW M4 GT3
In GTD werd het een strijd om te zien wie er het beste zijn benzine kon sparen. Op het eerste zicht leek dit de Inception Racing McLaren van Brendan Iribe en Jordan Pepper te zijn. De Zuid-Afrikaan geraakte in de laatste vijf minuten voorbij de Turner Motorsport BMW van Bill Auberlen en Robby Foley om zo als eerste over de meet te rijden. Achteraf werd de overwinning terug ingetrokken, aangezien de wagen te licht bleek, waardoor Auberlen en Foley gepromoveerd werden tot winnaars, voor de Paul Miller Racing BMW van Bryan Sellers en Madison Snow.

Onze landgenoten hadden wel wat minder geluk deze week. Maxime Martin lag in positie voor een top vijf met de Heart of Racing Aston Martin, maar besloot om toch nog te pitten, terwijl de andere op besparingsmodus rond reden. Ook Jan Heylen kende een mindere wedstrijd met de Wright Motorsports Porsche. De Gelenaar eindigde met Ryan Hardwick pas als negende en verloor hierdoor ook de leiding in het klassement.

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 16 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mid-Ohio.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons