van der Horst

Mid-Ohio: Wayne Taylor Racing schenkt Acura vierde winst op rij

Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05 DPi
Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05 DPi
Het was al van maart geleden dat het IMSA WeatherTech Sportscar Championship nog eens de baan op kwam, maar dit weekend gingen de DPi's, de LMP3's en de GTD's terug aan de slag in Mid-Ohio. Daarbij haalde Ricky Taylor en Filipe Albuquerque met de Wayne Taylor Racing Acura hun tweede winst van het seizoen en de vierde op rij voor het merk in Mid-Ohio binnen. Dat terwijl de verschillen weer miniem waren met de nummer twee in de uitslag; de Whelen Engineering Racing Cadillac van Felipe Nasr en Pipo Derani.
  • STX Motorhomes
Ricky Taylor en Filipe Albuquerque
Ricky Taylor en Filipe Albuquerque
In de openingsfase was het niet Acura of Cadillac die het veld aanvoerden, maar de polesittende Mazda. Oliver Jarvis en Harry Tincknell voerden het commando aan voor de eerste helft van de race, maar na de eerste en enige safety car-periode van de race, volgde een heuse puzzel om te zien wie het laagste brandstofverbruik had op 45 minuten van het einde. Taylor nam al snel de kop over en moest alleen afrekenen met de rode Cadillac, waar de Amerikaan succesvol in was. Derde eindigde uiteindelijk de Mazda, terwijl de Mustang Sampling/JDC-Miller MotorSports Cadillac van Tristan Vautier en Sébastien Bourdais als vierde eindigde. Renger van der Zande en Kevin Magnussen hadden uiteindelijk niet genoeg meer in de tank van de Chip Ganassi Racing Cadillac zitten, waardoor zij de pits moesten opzoeken met een vijfde plaats als gevolg.

Bij de LMP3's ging de overwinning naar de Riley Motorsports Ligier van Felipe Fraga en Gar Robinson. Hoewel de Performance Tech Motorsports Ligier van Rasmus Lindh en Dan Goldburg al vroeg de leiding overnam van Robinson, was het die even snel weer kwijt na de pitstops en kon daarna geen vuist meer maken tegenover de winnende wagen. Dubbel feest wel voor Riley Motorsports, die de tweede Ligier van Dylan Murry en Jim Kox als derde zag eindigen nadat de CORE Autosport Ligier van Colin Braun een spin maakte en daarbij ook schade opliep.

Turner Motorsport - BMW M6 GT3
Turner Motorsport - BMW M6 GT3
GTD leek ook voor het derde seizoen op rij gedomineerd te worden door de Vasser Sullivan Lexus, maar een kapotte ophanging achteraan zorgde ervoor dat de Turner Motorsport BMW van Bill Auberlen en Robby Foley de leiding in de schoot geworpen kregen. Het duo nam dit met plezier aan en won met bijna drie seconden voorsprong op de tweede Lexus van Vasser Sullivan, die bestuurd werd door Frankie Montecalvo en Zach Veach. Voor Auberlen is dit al zijn 63ste klassewinst in een IMSA-competitie. Derde eindigde de Paul Miller Racing-wagen van Bryan Sellers en Madison Snow, terwijl de Heart of Racing Aston Martin van Roman De Angelis en Ross Gunn net naast het podium viel. Laurens Vanthoor was ook aanwezig in de Pfaff Motorsports Porsche, maar moest met ploegmaat Zach Robichon genoegen nemen met een zesde plaats.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 17 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mid-Ohio.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons