van der Horst

Mike Conway maakt competitiedebuut bij Toyota in Austin

Kazuki Nakajima & Mike Conway
Kazuki Nakajima & Mike Conway
Mike Conway zal tijdens de FIA WEC Six Hours of Circuit of The Americas zijn competitiedebuut maken voor Toyota Racing. De test- en reserverijder zal er in de Toyota TS040 Hybrid #7 plaatsnemen naast Alexander Wurz en Stéphane Sarrazin, daar Kazuki Nakajima voorrang geeft aan zijn engagement in de Japanese Super Formula series, vroeger bekend als Formula Nippon. De Japanner leidt er momenteel het kampioenschap, voor Audi-rijders André Lotterer en Loïc Duval.
  • Powercars
Ook Conway combineert zijn LMP1-verplichtingen met een eenzitterprogramma en won dit seizoen al twee wedstrijden in de Amerikaanse Indycar Series, daarnaast zal binnenkort ook aan het werk te zien zijn in de Formule E. De Brit werd deze winter door Toyota aangetrokken als test- en reserverijder na een opmerkelijk seizoen in de LMP2-klasse, en won vorig jaar nog de manche op het Circuit of the Americas aan het stuur van een Delta-ADR (G-drive Racing) Oreca-Nissan.  

Foto: Toyota RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 1 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Circuit of the Americas.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons