van der Horst

Mikel Azcona flankeert Norbert Michelisz bij Hyundai Motorsport na afscheid Tarquini

Mikel Azcona - Hyundai Motorsport Customer Racing
Mikel Azcona - Hyundai Motorsport Customer Racing
Hyundai Motorsport Customer Racing kondigde vandaag zijn nieuwe line-up aan voor het WTCR-seizoen dat op 9 april in het Tsjechische Most van start gaat. Mikel Azcona vervangt er Gabriele Tarquini die de helm definitief aan de haak hing en flankeert voortaan Norbert Michelisz bij het BRC Racing Team. Beiden komen aan de start met de Hyundai Elantra N TCR die vorig jaar in de serie zijn debuut maakte. Azcona racete drie seizoenen lang voor CUPRA. In 2021 versierde de 25-jarige Spanjaard drie tweede plaatsen en één zege voor Zengo Motorsport met wie hij het seizoen als zevende afsloot. Michelisz van zijn kant is inmiddels aan zijn vijfde seizoen toe voor het team uit Cherasco. Beiden wacht een uitgebreid testprogramma waarbij verschillende circuits worden aangedaan die dit jaar op de kalender staan.
Norbert Michelisz - BRC Hyundai Elantra N
Norbert Michelisz - BRC Hyundai Elantra N
Mikel Azcona wierp zich de voorbije jaren op als een van de onbetwiste sterren van de TCR-competitie. Als tweevoudig kampioen in TCR Europe kan de Spanjaard ook bogen op raceoverwinningen in nationale series, evenals een paar King of the Weekend-titels uit het inaugurele ETCR-seizoen, waarin hij finaal als derde eindigde.

"Ik ben enorm blij en trots om komend seizoen deel uit te maken van Hyundai Motorsport Customer Racing. Het is andermaal een grote stap voorwaarts in mijn carrière dankzij de grote steun van mijn familie. Hyundai is een referentie voor constructeurs met een groot potentieel in autowereld, vooral in de autosport en TCR-races, waar Hyundai-auto's al vele jaren aan de top staan” aldus Azcona, die drie WTCR-overwinningen en twaalf podiumplaatsen in de serie op zijn naam heeft staan.

Hyundai Motorsport en het BRC Racing Team zijn een van de meest succesvolle combinaties in WTCR, sinds het eerste seizoen van de serie in 2018.  Met de Hyundai i30 N TCR scoorden ze 13 raceoverwinningen en 32 podiumplaatsen, voordat ze in hun eerste seizoen met de Elantra N TCR twee zeges en in totaal vier podiumplaatsen behaalden. De samenwerking leidde tot titels voor zowel Michelisz als Tarquini. In totaal hebben klanten van Hyundai Motorsport 25 WTCR-overwinningen en 64 podiumplaatsen behaald.

"Succes in WTCR − FIA World Touring Car Cup-competitie is altijd een belangrijk doel geweest van onze afdeling Customer Racing en ons TCR-project. In 2022 is dit niet anders Het was een lastige taak om Gabriele Tarquini met zijn schat aan ervaring te vervangen, maar met Mikel Azcona denk ik dat we de juiste rijder hebben. Hij is een van de sterren van het TCR-racen geworden en als Hyundai Motorsport Customer Racing Driver kan hij de volgende stap in zijn carrière zetten." aldus Hyundai Motorsport Deputy Team Director Julien Moncet. 

Norbert Michelisz - Hyundai Motorsport Customer Racing
Norbert Michelisz - Hyundai Motorsport Customer Racing
Ex-Honda-rijder Norbert Michelisz begint aan zijn vijfde seizoen bij het door Hyundai ondersteunde BRC Racing met wie hij in 2019 de WTCR-titel veroverde. De 37-jarige Hongaar is vanzelfsprekend opgezet met de verlengde samenwerking.
 “Elke seizoens-voorbereiding en -start is spannend, maar dit jaar des te meer nu ik Mikel als teamgenoot heb, waarschijnlijk een van de beste rijders in het veld. Ik heb zijn carrière gevolgd en genoten van elk gevecht op het circuit dat we sinds zijn aankomst in WTCR hadden, ik kijk er echt naar uit om met hem samen te werken. We weten dat de Elantra N TCR een racewinnende auto is en we hebben nu een extra seizoen ervaring met het chassis. Ik verwacht andermaal een zeer competitief en hard bevochten jaar met veel strijd. Een uitgebreid testprogramma zal ons helpen om vanaf het eerste moment competitief te zijn"

Of we na het afhaken van Team Engstler en Target Competition nog meer Hyundai Elantra's op de WTCR-grid zullen zien, dient afgewacht.

Foto's:  Hyundai Motorsport GmbH Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 7 februari 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons