van der Horst

Mikkelsen vervangt Meeke in Polen

Kris Meeke - C3 WRC
Kris Meeke - C3 WRC
Het geduld van Citroën Racing heeft zijn limiet bereikt. Kris Meeke wordt in de Rally van Polen aan de kant geschoven ten voordele van Andreas Mikkelsen. Dat bevestigt de Franse renstal in een communiqué na de rally van Sardinië.
  • Hamofa Performance
Een vierde nulscore op rij en een reeks tuimelpertes. Zo ver reikt het geduld van Citroën Racing met hun nummer 1, Kris Meeke. De Brit bezorgde in Mexico de nieuwe C3 WRC wel nog een mooie overwinning, maar sindsdien gaat het van kwaad naar erger met de Brit, met onder meer twee buitelingen in Argentinië en een zoveelste crash in Italië. 

Die laatste crash was de spreekwoordelijke druppel voor Citroën Racing. Meeke mag tijdens de Rally van Polen eind juni even op bezinning. Zijn plaats wordt ingenomen door Andreas Mikkelsen. De Noor nam in Sardinië voor het eerst plaats in de C3 en bracht de wagen heelhuids terug, met enkele kampioenschapspunten erboven op.

Andreas Mikkelsen - C3 WRC
Andreas Mikkelsen - C3 WRC
Citroën begint op een draaicarrousel te lijken. In Sardinië moest Stéphane Lefebvre nog wijken voor Mikkelsen, en nu wordt ook Citroën's spits naar de reservebank geschoven. "Vooraf hebben we enkele doelen gesteld, namelijk de wagen naar de finish brengen. Als dat was gebeurd, hadden we misschien twee wagens in de top vijf. Jammer genoeg kon Kris zich niet aanpassen aan een ritme dat moest leiden tot een incidentloze wedstrijd. Het is duidelijk dat hij gefaald heeft in onze doelstellingen", aldus teambaas Matton. "Meeke accepteert deze beslissing. Hij kan de batterijen opladen en zich van de nodige druk ontdoen met de rally van Finland in het achterhoofd. Hij won er vorig jaar, dus we hopen dat hij straks sterker terugkeert." 

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 12 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Rally Italië en Rally Polen.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons