van der Horst

Milell en Travisanutto nieuwe wereldkampioenen KZ en KZ2

Wereldkampioenschap - Kristianstad
Wereldkampioenschap - Kristianstad
In het Zweedse Kristianstad vonden afgelopen weekend de Wereldkampioenschappen karting voor de KZ2 en KZ schakelklassen plaats. Noah Milell pakte met zijn TonyKart een onverwachte zege in de KZ, de koninginnenklasse. Lorenzo Travisanutto op zijn beurt, pakte de titel in de Super Cup KZ2. De zege in de Academy Trophy was voor David Walther, de titel gaat naar Maciej Gladysz.
Lorenzo Travisanutto
Lorenzo Travisanutto
Lorenzo Travisanutto, uitkomend voor Parolin Motorssport, begon sterk aan de finale en ging al in de openingsronde naar de leiding. In de derde ronde plaatste zette David Trefilov een aanval op de leider in en ging kortstondig naar de kop maar Travisanutto had een betere en snellere lijn en pakte meer snelheid mee op het rechte stuk. De Italiaan nam de leiding zo weer over en reed vanaf dan relatief onbedreigd naar zijn eerste wereldtitel in de KZ2. Het is echter niet zijn eerste titel want Travisanutto pakte eerder al twee wereldtitels in de OK klasse waarvan zijn eerste in 2018, ook op dit circuit. Tweede werd uiteindelijk Senna Van Walstijn. De Nederlander realiseerde op vrijdag de pole maar contact met zijn teammaat in één van de heats deed hem terugvallen in de rangschikking. Van Walstijn startte als elfde en pakte na een sterke race de vice-wereldtitel voor David Trefilov die derde werd.

Noah Milell
Noah Milell
In de absolute topklasse van de kartsport, de KZ, ging Noah Milell er met de zege vandoor. Vanaf P2 ging de Zweed op zijn thuisbaan meteen naar de leiding om die niet meer af te staan. Het verschil met de nummer twee in de wedstrijd, Lorenzo Camplese, was met meer dan vijf seconden redelijk aanzienlijk. Op de derde plaats vonden we met Jorrit Pex opnieuw een Nederlander. De voormalige Europese- en Wereldkampioen reed geen volledig seizoen maar kwam gedurende het weekend steeds beter in het ritme met een derde plaats als eindresultaat. Drama was er voor Matteo Vigano. De Italiaan startte vanaf de pole maar moest al bij de start een plaats prijsgeven aan Milell. Later die ronde volgde de ijskoude douche toen hij met mechanische problemen naar de kant moest. 

Maciej Gladysz
Maciej Gladysz
In de Academy Trophy was de zege voor David Walther. De jonge Deen startte als vierde, verloor een plaatsje in de openingsronde maar herstelde dan prima om richting de zege te rijden. Achter Walther finishte Maciej Gladysz als tweede. De Pool pakte daarmee genoeg punten om na drie manches het kampioenschap naar zich toe te trekken. Gladysz is dus de nieuwe Academy kampioen voor Walther en Oleksandr Bondarev. Onze landgenoot Tom Braeken kwam niet meer in actie.




Foto's: CIK FIA



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 7 september 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons