van der Horst

Milo Racing is volgeboekt en mikt op een nieuwe titel!

Milo Tourneur - Fun Cup #480
Milo Tourneur - Fun Cup #480
Als regerend kampioen van de Fun Cup powered by Hankook is Milo Racing vastbesloten zijn kroon te verdedigen. Als hoofdrolspeler in het peloton (en voor de sfeer in de paddock!) maakt de door Christophe Nivarlet geleide structuur zich op voor een van de meest intense seizoenen uit zijn bestaan.
We schrijven 2016. Zeven jaar geleden alweer... Milo Racing wordt geboren en staat op het punt om zijn eerste seizoen te rijden in de Fun Cup powered by Hankook. Drie wagens verdedigen de kleuren van het nieuwe team, opgericht door Christophe Nivarlet. De naam Milo gebruikt de eerste letters van de namen Mila en Lola van zijn twee dochters.
 
Sindsdien is het team uit Wiltz, in het Groothertogdom Luxemburg, uitgegroeid tot een van de meest prominente teams in het door Kronos Events georganiseerde kampioenschap! “Het moet gezegd dat de Fun Cup als geheel een ongekende belangstelling genereert”, vertelt Christophe verheugd. “We kregen deze winter veel aanvragen en om eerlijk te zijn hebben we er zelfs enkele moeten weigeren. We hadden simpelweg niet genoeg auto's, ook al hebben we deze winter drie nieuwe auto's opgebouwd: de #446, de #513 en de #388 Biplace!”
 
Milo Racing zal niet minder dan zeven Fun Cup Evo3's inzetten bij de seizoensopener in Mettet, en daar wordt vanaf de tweede meeting in Zandvoort een achtste auto aan toegevoegd die dus (bijna) het hele seizoen zal afwerken. “Tijdens het Franco Fun Festival zullen we zelfs zeventien Fun Cups onder onze hoede nemen en dat aantal kan voor de Hankook 25 Hours nog toenemen”, legt Christophe uit, die er nog altijd van droomt om het hoogtepunt van de discipline aan het palmares van Milo Racing toe te voegen. “Kortom, het wordt een van de meest intense seizoenen van ons bestaan!”
 
Door zoveel enthousiasme zag het Luxemburgse team zich genoodzaakt versterking te zoeken... Daarom vinden we in de kleuren van Milo Racing voortaan enkele personages terug die in het verleden al een sleutelrol hebben gespeeld in de Fun Cup powered by Hankook. “Jean-François Olivier, die eind 2022 stopte met Allure Team, heeft ermee ingestemd zich bij ons aan te sluiten en mij te helpen in de rol van Team Manager”, legt de patron uit. “Ook zal Eric Gressens ons tijdens het seizoen meer vergezellen in de sportieve leiding. Daarnaast verwelkomen we twee nieuwe cruciale figuren in het organigram: Laurence Hélin voor de relatie met de rijders en de logistiek en Sylvain Priarolo, die een zeer nuttige, technische versterking zal zijn.”
   
Wat de rijders betreft, kunnen we stellen dat Milo Racing in grote lijnen hetzelfde patroon volgt. De kampioenen van de #480 Milo Tourneur zullen hun kroon verdedigen met hetzelfde trio: Guillaume Mondron, Simon Tourneur en Gilles Verleyen. Geen verandering ook voor de #280, die kan rekenen op een formidabele bemanning bestaande uit Timo Van Impe, Kevin Caprasse en Lorenzo Donniacuo, terwijl Christophe Nivarlet hen vergezelt in Charade, tijdens de 25 Hours en in Anneau du Rhin.
 
Bij de topwagens komt de nieuwigheid van de #446, in Mettet vertegenwoordigd door het chassis van de #404, aangezien de auto pas klaar zal zijn in Zandvoort. Die auto wordt bestuurd door Sébastien Kluyskens, Kevin Balthazar en Pieter Ooms, maar ook door de eeuwig jonge Fred Bouvy tijdens het Franco Fun Festival en de Hankook 25 Hours.
 
De #489 van de familie Hommerson, vorig jaar verrassend winnaar in Anneau du Rhin met de hulp van Lorenzo Donniacuo, is terug voor een volledig seizoen met vader Niek en zijn twee zonen, Marnix en Alexander.
 
De #283 wordt getemd door Grégory Rossel, Christophe Grosjean, Christophe Boniver en Henk Rogiers en racet in de Pure-categorie. De #173, die het seizoen zal starten in Zandvoort, wordt hoofdzakelijk bemand door Sébastien Mean en Thierry Serwy, samen met twee andere nog te bepalen rijders.
 
Milo Racing is eveneens van de partij in de Biplace-categorie. De #342 Milo Monster Trendy van Eric Jardon en Francis Plunus wil opnieuw vooraan meestrijden. De #356 Drive4Fun by Milo met Sébastien Jungen en David Determe achter het stuur mag daarnaast niet vergeten worden. Volgens de laatste berichten zullen ze hun bolide in Mettet delen met Xavier Struyven.
 
Zoals u ziet, is er de komende weken werk aan de winkel voor het team van Christophe Nivarlet! In 2022 begon de #480 Milo Tourneur zijn jacht naar de titel door de eerste race van het jaar te winnen op het Circuit Jules Tacheny. Wat heeft 2023 in petto? Antwoord in Mettet op zondag 26 maart!

Kronos Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 17 maart 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons