van der Horst

Milo Racing verdedigt zijn titel in de European VW Fun Cup

Milo Racing #280 - VW Fun Cup
Milo Racing #280 - VW Fun Cup
In de infrastructuur van Milo Racing wordt intens toegeleefd naar de aftrap van het seizoen 2019. Het team van Christophe Nivarlet heeft de wind in de zeilen, en dat vertaalt zich naar een groot aantal ingeschreven wagens voor de European VW Fun Cup, waar de ambitie is om de titel van 2018 te herhalen… ondanks de nieuwe ‘Top Gun’-regel die vermijdt dat de tenoren van de discipline een auto met elkaar delen.
Milo Racing #289 - VW Fun Cup
Milo Racing #289 - VW Fun Cup
“Die nieuwe regel van Kronos Events heeft ons problemen bezorgd, aangezien de toprijders van de #280, Kevin Caprasse, Lorenzo Donniacuo en Kevin Balthazar, eerst en vooral ook vrienden zijn. De wetenschap dat ze hetzelfde stuur niet meer zouden delen, heeft ons aan het nadenken gezet”, legt teamverantwoordelijke Christophe Nivarlet uit. “Uiteindelijk heb ik hen een voorstel gedaan dat ze geaccepteerd hebben. Kevin, Kevin en Lorenzo zullen elk uitkomen op een van de wagens van het team, meer bepaald de #280, de #149 en de #289, maar verder wordt de samenstelling bepaald door een soort beurtrol. Zo blijven de ‘Top Guns’ vooral teamgenoten en geen tegenstanders. Ze zullen dus afwisselend een van de drie auto’s besturen tijdens de verschillende wedstrijden. Aangezien enkel de wagens punten scoren voor het kampioenschap, is het dus geen handicap om meerdere rijders in te zetten. Die beurtrol – met een loting tijdens een Facebook Live voor elke race, om te onthullen wie met wie zal rijden, en wie de teamgenoten worden van onze ‘Top Guns’: Christophe Nivarlet, Tom Rensonnet, Benjamin Kaivers, Matteo Raspatelli, Giovanni Scamardi en het duo Logan Jadot / Romain Degeer, waar elk een half seizoen voor zijn rekening neemt, al racen beiden wel tijdens de 25 Hours. Dat betekent dus dat de rijders van de #280, de #149 en de #289 bij elke race zullen verschillen. Het idee viel in de smaak, nu nog de praktijk…”

Naast die drie wagens brengt Milo Racing de #500 Pyrat des Gars Rapides aan de start, met Pierre-André Guillaume en Steve Dams die minstens tweemaal een team zullen vormen met Arnaud Tsamère. Nieuw voor 2019 is de deelname van de #178, die wordt gedeeld door Steven Spittaels, Michaël Janson en andere rijders van Milo Racing.

Monster Trendy #342 - VW Fun Cup
Monster Trendy #342 - VW Fun Cup
Bij de Biplaces begint de #342 Monster Trendy by Milo aan een nieuw volledig seizoen met een simpelweg adembenemende kleurstelling, en het beroemde duo Francis Plunus – Eric Jardon als rode draad, vervangen door andere huisrijders in Magny-Cours. Opmerkelijk ook is de komst van de #360 CBRS by Milo (Alain Dupont, Philippe Fisette en Michel Koning), die eveneens in een nieuw kleedje wordt uitgedost om een nieuw hoofdstuk te beginnen in de European VW Fun Cup.

Een lijst die vervolledigd wordt door een andere wagen die gekend is in het milieu van de VW Fun Cup, waarvan het startnummer, de teamnaam en de rijders weldra worden bekendgemaakt.

“Vanaf het Franco Fun Festival op 24 mei, dat zoals altijd een generale repetitie zal zijn voor de 25 Hours, zetten we niet minder dan twaalf wagens in”, kondigt Christophe Nivarlet aan. “Een aantal dat zal stijgen tot… veertien voor het hoogtepunt van het seizoen, de 25 Hours VW Fun Cup!”

Een ding is duidelijk: er is werk aan de winkel bij Milo!

Foto's: Milo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 5 maart 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons