van der Horst

Minstens één McLaren voor Belcar 2020!

Hamofa Motorsport - McLaren 570S
Hamofa Motorsport - McLaren 570S
Het Belcar Endurance Championship lijkt in 2020 meer dan ooit een kampioenschap met een brede waaier aan exotische wagens te worden. Nadat Hamofa Motorsport de voorbije jaren reeds de knappe BMW i8 GTR ontwikkelde, op basis van een Solution F silhouette, heeft het dit seizoen nog een verrassing in petto: of twee... Het Limburgse team kocht namelijk twee McLaren 570S aan en wil daarmee starten in Belcar, en mogelijk ook in Creventic's 24H Series.
Kris Verhoeven - Rob Verhoeven
Kris Verhoeven - Rob Verhoeven
Een maand geleden maakten we reeds bekend dat Hamofa Motorsport in 2020 opnieuw present tekent in Belcar met de BMW i8 GTR. Rijder Rob Verhoeven maakte toen op Autosport.be reeds melding dat er een verrassing zat aan te komen en de sympathieke Limburger hield woord! "We zullen inderdaad met de BMW i8 GTR aan de start komen in de Belcar, waar mijn broer Kris het stuur deelt met mijzelf. Mijn broer Mark is echter een stuk groter dan ons beiden en we merkten in het verleden dat de cockpit van de BMW niet altijd even comfortabel was voor iemand die 2 meter lang is. We zochten dus een oplossing."

Hamofa Motorsport - McLaren 570S
Hamofa Motorsport - McLaren 570S
Die oplossing kwam er, al lag die niet meteen voor de hand. "We doen graag iets speciaals (lacht). In het verleden met de BMW V8, recenter met onze BMW i8 en nu dus met... een McLaren", vervolgt Verhoeven. "We hebben twee exemplaren van de McLaren 570S gekocht, die we willen inzetten in het Belcar Endurance Championship. De wagens zouden uitkomen in de Belcar 3-klasse en zo de handschoen opnemen tegen onder andere onze eigen BMW i8 GTR, maar ook de Lamborghini Super Trofeo en de Marc Cars Ford Mustang. De concurrentie zal niet van de poes zijn, maar we denken dat onze McLaren een zeer mooie aanvulling is voor dit peloton. Als ik me niet vergis, is dit zelfs een primeur voor Belcar, want ik denk niet dat er ooit al een McLaren aan de start heeft gestaan..."

Rob Verhoeven - Mark Verhoeven - Ad Verhoeven
Rob Verhoeven - Mark Verhoeven - Ad Verhoeven
Wat betreft de bezetting is het nog koffiedikkijken. "Mark neemt plaats in één bolide, maar we zijn nog op zoek naar iemand om hem te flankeren", verduidelijkt Rob Verhoeven. "Voor de tweede wagen hebben we nog helemaal geen bezetting, maar indien er interesse is van rijders, kunnen we deze inzetten in zowel de Belcar als in een kampioenschap als de 24H Series van Creventic. Indien we geen rijders vinden, zullen we de wagen aan de kant houden als reservebolide. De beide bolides zijn vorig jaar gebouwd, dus zeer recent, en zullen een livery krijgen in de stijl van onze BMW i8. We kregen daar heel wat positieve reacties op en daarom trekken we de lijn door."

Foto's: Niels Vaeck, Martijn Wouters & Hamofa Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 6 maart 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons