van der Horst

Mis geen seconde van het F1-seizoen in 2021

Lewis Hamilton - Mercedes W12
Lewis Hamilton - Mercedes W12
Natuurlijk wil jij niks missen van de duels tussen coureurs als Max Verstappen en Lewis Hamilton. En al zeker niet wanneer ze over het circuit van Spa-Francorchamps scheuren. Voor de beste ervaring is het Play Sports-pakket van Telenet aan te raden. Er zijn echter ook gratis alternatieven. Telenet heeft bijvoorbeeld een deel van het aanbod opengesteld voor andere Telenet-klanten en ook onze zuider- en oosterburen bieden goede alternatieven aan.

Formule 1 kijken als Telenet-klant

In België beschikt Telenet over de rechten om F1-wedstrijden uit te zenden. Alle abonnees die een Play Sports-pakket hebben, bovenop het pakket internet en tv, kunnen dus naar Formule 1 kijken. Een deel van het aanbod is door Telenet wel al vanachter de betaalmuur gehaald. Via het kanaal Play Sports Open kunnen ook Telenet-klanten zonder het extra Play Sports-pakket een select aanbod aan voetbal-, F1- en andere sportwedstrijden bekijken. Het gaat om een beperkte selectie van wedstrijden, dus de echte sportliefhebbers kiezen nog steeds het beste voor het pakket Play Sports. Dit is niet alleen het geval voor F1-wedstrijden, maar ook voor MXGP-wedstrijden. Wie geen klant is bij Telenet heeft geen toegang tot Play Sports Open.

Gratis F1-wedstrijden live bekijken

Als je geen klant bent bij Telenet, kan je terecht bij het Duitse RTL. RTL focust voornamelijk op Duitse Duitstaligen, maar Belgacom bracht het via Belgacom TV toch naar België voor de Duitstaligen die in ons land wonen. Een andere optie is om via de satelliet gratis naar F1-wedstrijden te kijken via het Duitse RTL.
Daarnaast kan je ook bij het Waalse RTBF La Deux terecht. Al sinds 1991 worden de wedstrijden er door Gaëtan Vigneron becommentarieerd. Gaëtan Vigneron wordt al langer geroemd als commentator, is altijd zeer enthousiast en verhoogt de decibels bij alles waar nog maar een beetje spanning in kan zitten. Het is het type commentator dat je zelfs geboeid zou kunnen houden als je naar een telefoonboeklezing kijkt.

Gratis online radio met F1-wedstrijdverslaggeving

Ondanks al het enthousiasme van Gaëtan Vigneron blijft hij natuurlijk Franstalig. Zowel bij het Duitse RTL als het Waalse RTBF La Deux mis je Nederlandstalig commentaar en de Nederlandstalige beschouwingen. Wie creatief is, weet hier wellicht een oplossing voor te verzinnen. Je kan namelijk overal ter wereld gratis luisteren naar de online Grand Prix Radio. Voor het beeld reken je dan weer op gratis zenders als RTBF La Deux of het Duitse RTL.

De online Grand Prix Radio is een initiatief van de Nederlandse F1-commentator Olav Mol. Olav Mol is bij ons minder bekend, maar wordt in Nederland geprezen omwille van zijn energieke verslaggevingsstijl. Al sinds 1991 verzorgt hij er zo goed als onafgebroken het F1-commentaar. Via de online radio luister je live naar zijn commentaar tijdens alle F1-races en -kwalificaties. De radio beluister je via de website of via de smartphone-app, beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. In Nederland is het ook via de digitale televisie beschikbaar bij KPN, Telfort en XS4ALL. Naast wedstrijdverslaggeving is er ook ruimte voor muziek, nieuws en F1-podcasts.

Persbericht DB Online Marketing - Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op woensdag 1 december 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons