van der Horst

Misano: Jelle Beelen en Marcel Nooren pakken Europese GT4 titel

Beelen/Nooren - V8 Racing Camaro
Beelen/Nooren - V8 Racing Camaro
Een vierde en een derde plaats bij de ultieme manche op het circuit van Misano waren voldoende voor het Las Moras-duo Jelle Beelen en Marcel Nooren om de titel in de GT4 European Series te pakken. Het Nederlandse team mocht mede ook door de resultaten van de tweede Camaro bestuurd door Duncan Huisman en Luc Braams, ook de beker voor de titel bij de teams mee naar huis nemen. De races werden gewonnen door de Chevron GT4 van het Britse duo Clutton/Witt en de KTM X-Bow GT4 van Ebner/Halek.
Marcus Clutton/Jordan Witt - Chevron GT4
Marcus Clutton/Jordan Witt - Chevron GT4
Bij de eerste race die op zaterdagavond in het duister werd verreden, eindigden Nooren en Beelen als vierde en dat was voldoende om al op één race voor het einde van het kampioenschap tot kampioen gekroond te worden. De Chevron GT4 van Clutton/Witt won de race voor de BMW M3 GT4 van Knap/Severs en de Maserati GranTurismo MC GT4 van de Italianen Curti/Curti. In de tweede race was de zege nog eens voor Am rijder Pavel Lefterov (Lotus Evora GT4), hij ging de eerste Pro wagen vooraf, de KTM KTM X-Bow GT4 van Ebner/Halek. De derde plaats was voor de Sin R1 van Still/Guelden. In de GTAm klasse was de titel uiteindelijk toch voor Daniel Uckermann met Lefterov op de tweede plaats.

Olivier Muytjens/Peter Terting - Sin R1 GT4
Olivier Muytjens/Peter Terting - Sin R1 GT4
Olivier Muytjens maakte zijn debuut in de serie op een exotische Sin R1 GT4 die hij deelde met Peter Terting. In de eerste race legden ze beslag op de negende plaats, in de tweede race haalden ze het einde van de wedstrijd niet.


Foto's: GT4 European Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op dinsdag 6 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons