van der Horst

Misano: Podium voor Patrick Van Glabeke

Podium Misano met Cordoni, Bianchi & Van Glabeke
Podium Misano met Cordoni, Bianchi & Van Glabeke
Het werd een pittige en spannende kwalificatierace tijdens de seizoensafsluiter van de GT Sports Club in het Italiaanse Misano. Nadat hij zijn Ferrari 458 GT3 op de pole parkeerde, ging de Italiaan Mario Cordoni ook met de winst lopen in de kwalificatierace voor zijn landgenoot Massimiliano Bianchi en onze landgenoot en Curbstone bezieler Patrick Van Glabeke.
Misano: Start kwalificatierace
Misano: Start kwalificatierace
Geen Thierry Verstraete deze keer aan de start met zijn Syntix Lamborghini Gallardo GT3. De onfortuinlijke West-Vlaming moest voor deze slotmanche forfait geven na een kwalijke val met zijn koersfiets tijdens zijn fysieke voorbereiding.

Tijdens de rollende start schoot Van Glabeke zeer goed uit de startblokken en pakte de derde plaats over van de Franse titelpretendent Cédric Mezard. Het kwam tot een rondenlang duel tussen de Belg en de Fransman, waardoor Cordoni en Bianchi konden uitlopen op de rest. Mezard had zijn punten in deze op een na laatste race broodnodig. Hij ging zwaar in de aanval op Van Glabeke en negeerde hierbij vaak de limieten van de trackline. In de vierde ronde kon de Fransman opschuiven naar de derde plaats, maar Van Glabeke bleef met de neus van zijn Ferrari onder de achtervleugel van zijn merkgenoot. Tot deze in de fout ging en het podium voor het grijpen lag. Mezard verhuisde na zijn uitstap naar de achtste plaats, maar kon nog remonteren richting de vierde stek. Hierdoor loopt zijn voornaamste concurrent in de titelontknoping, Bianchi, drie punten verder uit in de tussenstand.

Soenen versus Baert
Soenen versus Baert
Achter de top 4 was er een ware veldslag aan de gang voor de overige ereplaatsen en de punten in de Iron Klasse. Gladiatoren van dienst waren ondermeer Soenen, Baert, Ulrich en Lanting die er een spektakelstuk van maakten. Vooral Soenen en Baert zullen deze race niet snel vergeten en speelden haasje over. Het was uiteindelijk Louis-Philippe Soenen die het in zijn Ferrari haalde van de WRT Audi R8 LMS van Baert en de Ferrari's van Ulrich en Lanting.  

Foto's: SRO GT Sports Club
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Blancpain GT Sprint op zaterdag 3 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons