van der Horst

Misano: Rinaldi Ferrari scoort eerste zege – Mega crash Vanthoor

Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia
Rinaldi Racing heeft eindelijk een eerste zege in de Blancpain GT Series beet. De groene Ferrari 458 Italia GT3 van Marco Seefried en Norbert Siedler die vanop pole was vertrokken reed van start tot finish aan de leiding en schonk Ferrari de overwinning in eigen land. Nochtans werd de wagen in de eerste wedstrijdhelft onder druk gezet door de Always Evolving Nissan GT-R van Craig Dolby, een rol die na de pitstops werd overgenomen door nieuwkomer Patrick Kujala in de GRT Lamborghini Huracan. Het belangrijkste wedstrijdfeit was echter de mega crash die Laurens Vanthoor meemaakte.
  • Powercars
Onze landgenoot had de race aangevat vanuit de pitlane nadat het team besloten had de motor te vervangen na een tegenvallende kwalificatie. Vanthoor was al opgeklommen naar P13 toen hij op het punt stond om de Nederlander Jules Szymkowiak in te halen. In een zeer snelle kink zette Vanthoor zijn Audi naast de Bentley, alvorens het vervolgens tot een contact kwam. De Audi #1 vloog loeihard de muur in, waarbij het motorblok enkele tientallen meters verderop belandde. Vanthoor kon redelijk snel de wagen verlaten, maar deed dat al mankend en met ondersteuning van de marshalls.

Het is dus maar de vraag of we Laurens Vanthoor volgend weekend in Zandvoort nog in actie zien komen. De Limburger zou enkel zijn voet verstuikt hebben. Het lijkt in ieder geval uitgesloten dat WRT de wagen nog kan repareren voor de Main Race morgen. Hun grootste rivalen, de HTP Bentley van Maxi Buhk en Vincent Abril, konden vandaag in ieder geval geen terrein goedmaken.

De blauwe Bentley leek op weg naar de derde plek, maar een fout van de pitcrew zorgde ervoor dat men net voor het einde nog een drive-through kreeg toebedeeld, die werd omgezet in een tijdstraf van 30 seconden. Buhk en Abril werden als zevende geklasseerd en bleven puntenloos, wat dus een status quo betekent in het kampioenschap. Enzo Ide en Christopher Mies erfden de derde plaats, na een knappe stint van de West-Vlaming in het donker. 

--- UITSLAG BSS QUALIFYING RACE MISANO ---

Foto: VSA/SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 3 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons