van der Horst

Misano: Zege voor Cordoni, titel voor Bianchi in GT Sports Club

Start main race Misano
Start main race Misano
Nadat de Italiaan Mario Cordoni op zaterdag reeds de kwalificatie race achter zijn naam zette voor Massimiliano Bianchi en Patrick Van Glabeke, reed de Ferrari rijder ook naar de zege in de main race op zondag. Het werd een mooie seizoensafsluiter, maar niet zo spannend als de kwalificatie race een dag eerder.
SRO GT Sports Club - Podium main race Misano
SRO GT Sports Club - Podium main race Misano
Op een doorweekte piste moesten de piloten van de GT Sports Club hun laatste race van het seizoen afwerken. Met Cordoni op de pole van de main race, geflankeerd door kampioenschapsleider Bianchi, terwijl Patrick Van Glabeke en Cédric Mezard de tweede startrij deelden. Mezard moest deze wedstrijd winnen indien hij nog een kans wou maken op de titel. Een dag eerder werd hij nog door Van Glabeke naar de vierde plek verwezen.


Patrick Van Glabeke - Ferrari 458 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 458 GT3
Polesitter Cordoni raakte moeilijk uit de startblokken, waardoor Van Glabeke, achter hem gestart even op de rem moest, maar toch als derde de eerste bocht kon aansnijden na de twee Italianen die er nadien een solo rit van maakten. Cordoni kon nog in de eerste ronde de leiding over nemen terwijl Mezard in het zog van Van Glabeke een stuurfoutje maakte en naar de 8ste plaats verhuisde. Patrick Van Glabeke kon zich zodoende opnieuw opmaken voor een tweede podium op rij, maar ook hij maakte een pirouette en verhuisde naar de achterste gelederen.
“Mijn fout, ik moest door de natte omstandigheden de rembalans van de Ferrari veranderen, maar zag dit over het hoofd en zodoende was de wagen quasi onbestuurbaar in de bochten. Een onderdeel van het leerproces. Zoiets zal me geen tweede keer overkomen want ik laat hier een zekere podiumplaats liggen.”

Baert versus Soenen
Baert versus Soenen
Van Glabeke kon nog terug vechten naar de achtste plaats maar meer zat er niet meer in. Mezard kon nog terug naar de derde plek rijden, maar de twee koplopers waren buiten schot. Bianchi had voldoende aan een tweede plaats om de titel binnen de rijven, maar wou het seizoen in schoonheid afsluiten met een zege. Hierdoor kwam het nog tot een spannend slot met een verschil van 33/100 sec. op de meet in het voordeel van Cordoni. In een veld van acht Ferrari’s waarvan zeven uit de stal van AF Corse ging de titel naar het Kessel Racing exemplaar van Bianchi.

Iron Cup: Soenen de zege, Lanting de titel
Iron Cup: Soenen de zege, Lanting de titel
Ook Martin Lanting lag een tijdje in derde positie, maar werd nadien opnieuw voorbij gesneld door Mezard, Baert en Soenen.

Met een zesde eindplaats in het kampioenschap is Patrcik Van Glabeke de best geklasseerde Belg en zonder die uitschuiver had een plaats in de top 5 er dik ingezeten. Baert, Soenen en Verstraete, die door een val met de fiets forfait moest geven, eindigden respectievelijk zesde, zevende en achtste in de eindstand.

In de Iron Cup werd Lanting de eerste kampioen voor Soenen.  

Foto's: GT Sports ClubSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Blancpain GT Sprint op zondag 4 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons