van der Horst

Misano: Vanthoor en WRT op pole na spannende kwalificatie

Frederic Vervisch-Laurens Vanthoor
Frederic Vervisch-Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor en Frédéric Vervisch slaagden er deze namiddag in om de eerste pole van het seizoen te pakken in Misano. De sessie begon onder een stralende zon maar in de laatste minuten van de allesbeslissende Q3 gingen de hemelsluizen open. Aanvankelijk leek Franck Perera in de ISR Audi de pole vast te hebben maar zijn tijd werd uiteindelijk geschrapt wegens het overschrijven van de limieten van de baan.
  • Powercars
#1 WRT Audi R8 LMS
#1 WRT Audi R8 LMS
De tijd van Vanthoor was maar nipt voldoende om de #58 McLaren achter zich te houden, Alvaro Parente kwam immers tot op 15 duizendsten van een seconde. Norbert Siedler zette de Rinaldi Racing Ferrari op de tweede rij, hij krijgt de #4 WRT Audi van Dries Vanthoor en Robin Frijns naast zich. Nog een Belgisch succes was er in de Am Cup, daarin pakte Stéphane Lemeret de pole in de AF Corse Ferrari die hij deelt met Claudio Sdanewitsch. Door een eerdere motorwissel moet onze landgenoot echter vanuit de pitlane de kwalificatierace aanvatten. Die wordt vanavond onder kunstlicht verreden rond de klok van 20u50.

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor: "We zijn niet onmiddellijk naar buiten gereden bij de start van Q3, in mijn snelste ronde was de baan dus in de eerste sector al wat glad doordat het net begon te regenen. Sector twee en drie waren ok, gelukkig was mijn tijd net goed genoeg want een tweede vliegende ronde was echt niet mogelijk door de regen. We hebben wel vaker de pole gehad maar deze is echt belangrijk voor mij, vooral ook omdat het niveau van het kampioenschap sterk gestegen is. De eerste stap is gezet!"

--- Uitslag Kwalificatie BGTSC Misano 2016 (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 9 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons