van der Horst

Misano: Vanthoor topt verregende nachttraining

WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
Nog meer regen en weinig hoop op verbetering voor morgen zorgden alsnog voor een drukke tweede vrije training in Misano. Die werd onder kunstlicht verreden vanavond om half negen, de kwalificatierace van morgen, geland voor 20u50, zal zoals het er nu naar uit ziet onder gelijkaardige omstandigheden verlopen. Laurens Vanthoor draaide in de #1 WRT Audi uiteindelijk op het allerlaatste moment de besttijd, gevolgd door de #58 McLaren en de #85 HTP Motorsport Mercedes.
Attempto Racing - Lamborghini Huracán GT3
Attempto Racing - Lamborghini Huracán GT3
Door de moeilijke omstandigheden op de baan zagen we onvermijdelijk veel slippers en schuivers, doch de sessie diende slechts éénmaal stilgelegd te worden na een schuiver van de X-Bionic Lamborghini Huracán. De wagen uit de Am Cup raakte daarbij de bandenmuur, gelukkkig zonder veel schade. Dat uiteindelijk één van de beide Garage 59-McLaren's de tweede plaats bezette was enigszins verrassend, daar teambaas Bas Leinders nog aangaf dat de Britse bolides het iets moeilijker hebben in de regen.

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op vrijdag 8 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons