van der Horst

Misano: WRT Audi boven in natte eerste sessie

#33 WRT Audi R8 LMS
#33 WRT Audi R8 LMS
Het openingsweekend van de Blancpain GT Sprint Cup begon vrijdagnamiddag op een natte baan in Misano. In een deelnemersveld dat is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar stuntte WRT vanmiddag toch wel door de top drie voor zich in te palmen. Enzo Ide en Christopher Mies haalden het met één tiende van een seconde voorsprong op de zusterwagen van Dries Vanthoor en Robin Frijns.
HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
De WRT Audi met startnummer 1 van Laurens Vanthoor en Frédéric Vervisch volgde op drie tienden, de Kortrijkzaan vertelde er wel bij dat de Audi sowieso goed is in de regen en de dominantie niet als een grote verrassing komt. Wel moet er bijgezegd dat de weersomtandigheden voor zaterdag, en zeker ook zondag, er een pak beter uitzien. Het is ook maar de eerste vrije training en de vraag is of de andere constructeurs al het achterste van hun tanden lieten zien.

--- Uitslag Free Practice 1 BGTSC Misano 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op vrijdag 8 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons