van der Horst

Misano: Buhk en Perera domineren met HTP Mercedes

HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Maxi Buhk en Franck Perera hebben na de Qualifying Race gisterenavond ook de Main Race op het circuit van Misano gedomineerd. De fabrieks ondersteunde Mercedes-AMG GT3 #84 van het Duits-Franse duo startte van op pole en reed vervolgens onbedreigd naar de overwinning. Dit mede met de hulp van de Bentley Continental GT3 #7 van Vincent Abril en Steven Kane die in tweede positie het nodige afstoppingswerk verrichtte. De uiteindelijke marge aan de streep bedroeg maar liefst 23 seconden, meteen ook het grootste verschil in de geschiedenis van het kampioenschap.
  • Hamofa Performance
Bentley Continental GT3 #7
Bentley Continental GT3 #7
Aanvankelijk was het nog de AKKA ASP Mercedes #90 van een verrassend sterke Michael Meadows die in de eerste wedstrijdhelft de tweede plek bezette. Een niet goed bevestigd wielmoer zorgde er voor dat de wagen een tweede pitstop moest maken en zo vooraan wegviel. De Bentley #7 kreeg zo de tweede plek in de schoot geworpen. Steven Kane moest echter nog flink aan de bak en werd meteen onder druk gezet door de HTP Mercedes #86 van Dominik Baumann.

De #86 kwam van ver, heel ver. Voormalig GP2-rijder Jimmy Eriksson vatte de race aan als 20ste, maar rukte stelsmatig op tot de zevende plaats, vooraleer het stuur door te geven aan Baumann. Dankzij een snelle pitstop en inhaalmanoeuvres op de Sainteloc Audi R8 LMS van Christopher Haase en AKKA ASP Mercedes van Daniel Juncadella, kon de Oostenrijker meteen druk zetten op de Bentley. Kane beet echter van zich af en kon de tweede plek behouden. 

Hoewel ROWE Racing aan het begin van het weekend nauwelijks vooraan te vinden was, konden de BMW M6 GT3's van het Duitse team dankzij twee foutloze races toch nog beslag leggen op de zesde en de zevende plaats.

Enzo Ide
Enzo Ide
Enzo Ide werd elfde en scoorde net geen punten. De regerend kampioen maakte een spin op het moment dat hij voor de top-vijf aan het strijden was. Daardoor viel hij terug naar de achttiende plek, maar samen met Christopher Mies kon er nog een elfde plaats uit de brand gesleept worden. Dries Vanthoor kwam niet eens aan racen toe, nadat Marcel Fässler een lekke band opliep na een contact in de openingsfase. Na de mega crash in de openingsronde gisterenavond namen er overigens maar 29 van 34 wagens deel aan de race.

--- UITSLAG BLANCPAIN GT SERIES SPRINT CUP MAIN RACE MISANO (PDF) ---

Foto's: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op zondag 2 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons