van der Horst

Misano: niet het verhoopte seizoensbegin

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Niet elke seizoenstart verloopt nu eenmaal op dezelfde manier. In 2016 domineerde Belgian Audi Club Team WRT de eerste manche van de Blancpain GT Series in Misano. Ditmaal was de Italiaanse afspraak allesbehalve rooskleurig voor het Belgische team en zijn Audi R8 LMS. Vanaf de eerste ronde van de eerste vrije training werd de #3 van Jake Dennis en Pieter Schothorst het slachtoffer van een kleine brand in het motorcompartiment. Dankzij de nachtelijke inspanningen van de mecaniciens werd de auto hersteld voor de kwalificaties… waar opnieuw een technisch probleem werd vastgesteld. De twee rijders vertrokken dus helemaal achteraan, met weinig of geen voorbereiding.
De kwalificatiesessie toonde het ongelofelijke niveau aan van de Blancpain GT Series, met niet minder dan 22 wagens in dezelfde seconde tijdens het eerste deel van de sessie. Uiteindelijk was Will Stevens de beste van de Audi-rijders door naar de elfde startplaats te rijden met de #2, net voor Dries Vanthoor aan het stuur van de #5.

De kwalificatierace op het circuit Marco Simoncelli, traditioneel betwist in het donker, werd al in de eerste ronde getekend door een indrukwekkende crash waar verschillende auto’s bij betrokken waren. Will Stevens werd achteraan aangetikt en nadien geraakt door enkele concurrenten. Zeven teams mochten een kruis maken over hun ambities en het duo Will Stevens-Markus Winkelhock zag een einde komen aan zijn weekend, aangezien de Audi R8 LMS #2 te veel schade had opgelopen.

Na een straf voor een concurrent was de beste Audi het exemplaar van Enzo Ide en Christopher Mies. De #1 werd vijfde, na gestart te zijn vanop de achttiende positie. Op de #5 hadden ook Marcel Fässler en Dries Vanthoor op een top 5-notering of zelfs een podium gehoopt, maar de Zwitser liet zich verrassen op het einde van de race door een brokstuk, waardoor hij naar de achtste plaats terugviel.

Voor de start van de hoofdrace mikte Belgian Audi Club Team WRT vooral op een goede strategie en een sterk wedstrijdritme om op te klimmen in de hiërarchie. Maar eens te meer stond het geluk niet aan de zijde van de Belgische formatie. Marcel Fässler werd tot de opgave gedwongen na een tik in de eerste ronde, terwijl Enzo Ide aan het schuiven ging. De beste Audi was op die manier de #3 van Jake Dennis en Pieter Schothorst, op de tiende plek. Een troostprijs voor het duo dat een bijzonder moeizaam weekend kende. Maar bij WRT waren alle blikken al gericht naar de volgende race, in Monza!

Belgian Audi Club Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Series op dinsdag 4 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons