van der Horst

Misano: Volle buit voor Belgian Audi Club Team WRT en Mies-Riberas

Alex Riberas en Christopher Mies
Alex Riberas en Christopher Mies
De zesde afspraak van de Blancpain GT Series – de derde van de Sprint Cup – heeft eens te meer de kwaliteit van Belgian Audi Club Team WRT onderstreept. Het Belgische team maakte indruk en dat terwijl de Audi R8 LMS niet de snelste wagens bleken op het circuit van Misano. Het team uit Baudour werkte aan de Adriatisch kust echter een quasi perfect parcours af!
Alex Riberas en Christopher Mies startten in de eerste race vanaf de tweede plaats. De Spanjaard kon profiteren van de opgave van de leidende Mercedes om de koppositie over te nemen… alvorens te worden gepasseerd door Nico Bastian (Mercedes). Christopher Mies vertrok na de verplichte pitstop met het mes tussen de tanden en reeg enkele snelle rondjes aan elkaar, wat hem in staat stelde om nadat iedereen zijn pitstop had afgewerkt de leiding in de race over te nemen. Hoewel hij in de slotfase nog onder druk kwam te staan van Raffaele Marciello (Mercedes), hield de Duitser het hoofd koel en pakte hij een klinkende zege. Ook Will Stevens en Dries Vanthoor hadden zicht op een podiumplaats, maar een probleem met het linkerachterwiel besliste daar anders over en het #2 moest halverwege de wedstrijd de handdoek werpen.

Stuart Leonard rukte, vertrokken vanaf de 17e plaats, snel op door het veld en Sheldon van der Linde zette die tendens verder om uiteindelijk de Audi #17 op een knappe 7eplaats over de eindmeet te loodsen. Noteren we ook de zeer mooie Top 10-notering van de Belg Adrien de Leener en de jonge 18-jarige Zwitser Ricardo Feller, die hun eerste wedstrijd afwerkten in de Sprint Cup met Team WRT.

Op zondag deed het Belgian Audi Club Team WRT zo mogelijk nog beter. Christopher Mies vertrok vanaf de derde plaats op de grid en slaagde erin door te stoten tot de tweede positie. Hij zette veel druk op Raffaele Marciello, die vervolgens in de fout ging door te breed over een curbstone te gaan. Met een licht beschadigde wagen bleek de Italiaan geen verhaal te hebben tegen de ontketende Audi-rijder. Het signaal dus voor de R8 #1 om een kloofje te slaan en na een uitstekende pitstop van de WRT-meccano’s kon Alex Riberas de wagen relatief zorgeloos richting de finish sturen. Daarachter leverden Dries Vanthoor en Will Stevens eveneens een prachtprestatie af. Nadat ze vertrokken vanaf de zesde positie op de startgrid, sloten beide heren af op de tweede plaats – met dank aan een goed uitgekiende strategie van het team. Daardoor pakken ze eveneens belangrijke punten voor het kampioenschap. Sheldon van der Linde en Stuart Leonard sloten in het #17 af op de zevende plaats, terwijl het duo Adrien de Leener-Ricardo Feller als 13e geklasseerd werd.

De mekaniekers van het Belgian Audi Club Team WRT wonnen nog maar eens de Pirelli Pit Stop Award (door als snelste banden te wisselen) en het Belgische team van zijn kant diept de kloof uit in de rangschikking bij de Teams. Bij de rijders staan Christopher Mies en Alex Riberas op kop in de Sprint Cup (waarvan de volgende wedstrijd plaatsvindt in Budapest op 1 en 2 september) en vergroten ze hun voorsprong in de stand van de Blancpain GT Series. Een mooie manier om de Total 24 Hours of Spa aan te snijden !
  
Vincent Vosse: “Een perfect parcours afgewerkt”
 
Vincent Vosse
Vincent Vosse
Niet enkel de zon was verantwoordelijk voor de lach op het gezicht van Vincent Vosse op zondagavond. “Dit is echt een fantastisch resultaat”, lachte de Team Principal van het Belgian Audi Club Team WRT. “En datMercedes, zoals we hadden verwacht, het ganse weekend duidelijk de snelste was, doet die prestatie enkel nog maar meer eer aan. Ze gingen evenwel in de fout, terwijl wij een perfect parcours afwerkten. De rijders, de mekaniekers, alle teamleden hebben een uitmuntende prestatie geleverd en het resultaat is dan ook oververdiend. Met uitzondering van een technisch probleem op het #2 tijdens Race 1 is eigenlijk alles vlot verlopen. Ik ben bovendien zeer blij dat we veel belangrijke punten sprokkelden.”
 
Dries Vanthoor: “Deze tweede plaats voelt goed”
 
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor kende samen met Will Stevens een weekend met twee gevoelens. Tijdens de eerste race moest de Audi R8 LMS #2 opgeven met een technisch problemen aan de linkerachterband. Op zondag lukten de Belgian Audi Club-rijder en zijn Britse teamgenoot echter een tweede plaats. “De eerste wedstrijd was teleurstellend aangezien we duidelijk in staat waren om op het podium te eindigen”, erkent Dries. “Ik heb zelfs het stuur niet kunnen nemen. Zondag nam ik een behoorlijke start en zat ik in de openingsfase in het goede ritme op een zesde plaats. Ik verloor een positie aan Christopher Haase, maar nadien kon ik net voor onze pitstop de maat nemen van Raffaele Marciello. De mekaniekers hebben nog maar eens prachtwerk geleverd en nadien kwam Will als tweede terug de piste op. Die tweede plaats voelt goed, maar we willen races winnen. We beschikten dit weekend niet over hetzelfde ritme als onze teamgenoten en we weten dus dat we in de aanloop naar de volgende race nog wat werk voor de boeg hebben.”
 
Het vizier op de Total 24 Hours of Spa
 
Het is zonder twijfel de afspraak waar iedereen naar uitkijkt! De Total 24 Hours of Spa is onbetwistbaar de allergrootste GT-race ter wereld en kondigt zich alvast enorm boeiend aan. Op 28 juli om 16.30u zullen meer dan 60 GT3-wagens de start nemen op het Circuit van Spa-Francorchamps.
 
Onnodig te zeggen dat de Belgian Audi Club de zege viseert met zijn topbezettingen. Hierover melden we u weldra meer!
 
U zal deze grote Belgische klassieker live kunnen volgen met dank aan de livestreaming – in het Engels of het Frans – die u kan terugvinden op de website van de Blancpain GT Series(www.blancpain-gt-series.com) of via de Blancpain GT Series App, voor tablet en smartphone.Ook de RTBF voorziet een uitgebreide verslaggeving van het evenement.

Persbericht Belgian Audi Club Team WRTDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sprint op maandag 25 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons