van der Horst

Misano: Nabeschouwing van Benjamin Lessennes

Sinds de eerste meeting in Monza waren Benjamin Lessennes en Daniel McKay leiders in de tussenstand van de GT4 European Series, maar in Misano is het duo al het voordeel van hun sterke seizoensstart kwijtgespeeld. In de hitte aan de Adriatische kust beleefden de rijders van de McLaren #14 van l’Équipe Verschuur een hels weekend, met als enige troost een tiende plaats in Silver Cup. Met nog de meetings in Zandvoort en de Nürburgring te gaan zijn Benjamin en Daniel teruggevallen naar de derde plaats in het kampioenschap, op 27 punten van de leiders. Maar ze weten dat nog niets verloren is!
“Een weekend om zo snel mogelijk te vergeten”, zuchtte Benjamin na afloop van de tweede race. “We wisten op voorhand dat het circuit van Misano niet echt het meest geschikte was voor onze McLaren 570S GT4 van Équipe Verschuur. En door de intense hitte die hier heerste was dat nog meer het geval. Maar toen ik in mijn kwalificatiesessie de zesde tijd kon laten optekenen, had ik er nog een goed oog in dat we belangrijke punten voor het kampioenschap zouden kunnen scoren.”
 
Al bij de start van de eerste race, zaterdag in de vooravond, gaf de Belg eens te meer blijk van zijn talent en ambities. Na een ronde lag hij al op de vijfde plaats en na nog een inhaalmanoeuvre en straffen voor twee wagens die voor hem reden, wist hij zijn rijbeurt op de tweede plaats af te sluiten. Nadien liep het echter fout... “Daniel kon als tweede de baan opkomen, maar kwam in moeilijkheden en verloor heel wat plaatsen. Maar op het moment dat we leken af te stevenen op enkele punten, geraakten de remmen helemaal oververhit en moesten we na een lek in de hydraulica de strijd staken.”
 
's Anderendaags moest Daniel McKay na een ontgoochelende kwalificatiesessie de tweede wedstrijd van op een 17de plaats aanvangen. Bij de pitstops was hij al opgeklommen naar een 14de plek, maar toen werd de McLaren van Équipe Verschuur het slachtoffer van de pechduivel. “We werkten onze wissel heel vroef af”, legt de Namenaar uit. “En op het moment dat ik de piste opkwam, werd de race met een Full Course Yellow geneutraliseerd. De teams die op dat moment van rijder konden wisselen wonnen daar in vergelijking met ons heel wat tijd mee, en ik viel terug naar de 21ste plaats, met een aanzienlijke achterstand.”
 
Benjamin liet de moed niet zakken en met rondetijden die constant bij de snelste hoorden haalde de Belg alles uit de kast om uiteindelijk als elfde algemeen over de streep te gaan.  “We finishten ook als tiende in de Silver Cup, en scoorden zo toch een punt voor het kampioenschap”, tracht hij nog te positiveren. “Onze tegenstanders werkten daarentegen het perfect weekend af. Voor de start van het weekend hadden we elf punten voorsprong, maar we verlaten Misano op de derde plaats in de tussenstand, met een achterstand van 27 punten.”
 
Benjamin is uiteraard ontgoocheld, maar niet verslagen. “Alles kan snel veranderen”, stelt hij. “Maar we kunnen ons nu geen enkele fout meer veroorloven en we moeten hopen dat we in de toekomst wat meer geluk aan onze zijde zullen hebben. Over minder dan twee weken rijden we in Zandvoort de voorlaatste manche van het kampioenschap. We moeten voluit voor de zege gaan, om zo een kans op de titel te behouden!”

Persbericht Benjamin LessennesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op zondag 30 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons