van der Horst

Misano: Nabeschouwing van Dries Vanthoor

Een week na de winst in de legendarische uithoudingswedstrijd op de Nürburgring, samen met zijn teamgenoten, Frederic Vervisch, Pierre Käffer en Frank Stippler in de Phoenix Racing Audi R8 LMS behaalde Dries Vanthoor opnieuw een sterk resultaat in de Blancpain GT World Challenge Europe in Misano. Na een sterke kwalificatiesessie, met een polepositie voor zijn teamgenoot Charles Weerts en een eerste startrij in zijn eigen sessie, kende het jonge Belgische duo pech in de eerste race, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd in de tweede race van het weekend, waar het duo als winnaar over de meet kwam. Voor WRT en Dries Vanthoor is het de eerste overwinning van het seizoen in de Blancpain GT Series en dat twee dagen voor het team naar de Belgische Ardennen reist voor de dubbele testdag in de aanloop naar de Total 24 Hours of Spa.
Het was amper vier dagen na zijn zege in de Duitse Eifel dat Dries Vanthoor richting Misano trok, voor alweer een GT-race op hoog niveau. Plaats van afspraak was de Italiaanse omloop voor twee wedstrijden van 60 minuten in het kader van de Blancpain GT World Challenge Europe. In de openingswedstrijden van het kampioenschap, in Brands-Hatch kende Vanthoor een moeilijke start en Misano moest en zou dus beter worden.

Dries Vanthoor: “Het weekend liep als een trein van bij de start, met topchrono’s in de vrije trainingen, een polepositie voor Charles Weerts in zijn kwalificatiesessie en een eerste startrij voor mij in mijn sessie. Het was duidelijk dat de auto, het team en wij het potentieel hadden om te strijden voor de hoofdprijzen tijdens het warme Italiaanse weekend.”

Jammer genoeg duurde de eerste race veel te kort, want na een schuiver van zijn jonge teamgenoot, die nochtans schitterend gestart was, bleef het duo onverdiend met lege handen achter. 

Dries Vanthoor: “De tweede race bracht echter meer dan soelaas, met een topprestatie van iedereen van het team. De strategie was er, de pitstop was geweldig, en wij hebben als rijders de rest van de opdracht naar mijn mening perfect afgerond.  Ik ben erg blij met deze zege, want de laatste races in het sprintkampioenschap hadden we meermaals pech en dit is perfect om de rest van het seizoen aan te vatten, met om te beginnen de wedstrijden over twee weken in Zandvoort. Maar eerst gaan we twee dagen testen op Spa en voor alle fans: kom zeker eens kijken, want het is een eerste luik van de schitterende Total 24 Hours of Spa!”  

Persbericht Dries VanthoorSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT World Challenge Europe op maandag 1 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons