van der Horst

Misano: Nabeschouwing van Street Art Racing

De hittegolf die een groot deel van Europa trof vormde het circuit van Misano tijdens het laatste weekend van juni om in een heteluchtoven. In die extreme omstandigheden werden de nieuwe Aston Martin Vantage GT4 van Street-Art Racing tijdens het vierde weekend van de GT4 European Series getroffen door enkele kinderziektes. Maar met een achtste plaats op zondag voor Julien Darras-Jamie Vandenbalck en twee podiumplaatsen in AM Cup (waarbij een zege) voor Clément Seyler-Pascal Bachmann kan de Belgische renstal toch een positieve balans opstellen!
“Het kwik ging vlot boven de 30 graden en in die hete temperaturen hebben we danig afgezien”, stelde Damien Hellebuyck, Team Manager van Street-Art Racing. “Onze nieuwe Aston Martin Vantage GT4 werden serieus op de proef gesteld, ook al omdat de kit die speciaal voor deze hoge temperaturen werd ontwikkeld nog niet beschikbaar was. We kregen dan ook met 'stratosferische' water- en olietemperaturen te maken. Meer dan eens sprongen de systemen naar veiligheidsmodus. Toch hebben onze rijders ondanks alles uitstekend werk verricht. Ik wil ook onze mecaniciens feliciteren. Wat zij in deze hitte lieten zien was opmerkelijk. Een top-10 algemeen en de zege in AM Cup op zondag zijn dan ook voor ons allemaal een mooie beloning.”

Aan het stuur van de #7 beleefde de Belg Jamie Vandenbalck en Fransman Julien Darras een lastige zaterdag. Het duo startte als 17de, maar had een plaats bij de eerste tien in het vizier toen Julien in de slotfase te maken kreeg met een oververhitte Vantage GT4, waardoor hij naar de 16de plek terugviel. 's Anderendaags zette de Fransman, vertrokken van op de twaalfde plaats, een mooi wedstrijdbegin neer, waarna Jamie Vandenbalck het werk afmaakte en als achtste over de streep ging, zevende bij de rijders van de Silver Cup. “Ondanks alle problemen ben ik tevreden over onze wedstrijd”, aldus de Belg. “We konden niet voor 100 procent aanvallen, want we moesten er voortdurend voor zorgen dat de temperaturen niet te hoog opliepen. Gezien de omstandigheden is dit dus een goed resultaat. Ik kijk nu al uit naar de meeting in Zandvoort, mijn favoriete omloop!”

Julien Darras hield dan weer wat gemengde gevoelens aan Misano over. “Het was geen makkelijk weekend, maar onze race op zondag mag degelijk worden genoemd”, stelde hij. “We krijgen de nieuwe Aston Martin Vantage GT4 steeds beter onder de knie, en weten nu dat er oplossingen zullen moeten worden gezocht om die hoge temperaturen te verwerken. Ik weet echter dat zowel de ingenieurs van Aston Martin Racing als ons Street-Art Racing team zich over het probleem buigen.”

Seyler en Bachmann verstevigen hun voorsprong in de AM Cup

Hoewel ook zij werden gehinderd door het warmlopen van hun Aston Martin Vantage #17 wisten de jonge Luxemburger Clément Seyler en Zwitser Pascal Bachmann hun eerste plaats in de tussenstand van de AM Cup te verstevigen. Op zaterdag finishten ze als 17de algemeen, net achter hun teammaats, en tegelijk als tweede in de AM Cup. “De temperatuur van de wagen onder controle houden is iets helemaal nieuw voor mij”, stelde Clément, bezig aan zijn eerste seizoen in de GT-racerij. “Je moet er in slagen om snel te gaan, zonder de wagen op de proef te stellen. En ondertussen geconcentreerd blijven... Maar dat maakt deel uit van mijn leerproces en ik beleef er heel wat plezier aan.”

's Anderendaags nam Clément een heel goede start, waardoor hij meteen wat plaatsen wist te winnen en als tweede in de AM Cup doorkwam. Toen Pascal het stuur overnam, werd snel duidelijk dat het duo van Street-Art Racing een tweede seizoenszege in de AM Cup kon ambiëren. “Ik was inderdaad sneller dan de tweede rijder van de Alpine”, vertelt de Zwitser. “En hoewel ik niet de indruk had hard aan te vallen – ik moest de temperaturen onder controle houden – kon ik snel terrein goed maken en hem op een tiental minuten van het eind de leiding ontfutselen. Bovendien finishen we als 18de algemeen, op 32 starters. Ik heb me ontzettend geamuseerd! Ik kon ook vaststellen dat ik in vergelijking met vorig jaar heel wat vooruitgang heb geboekt, ik voel me dan ook goed aan het stuur van deze nieuwe Aston Martin Vantage GT4. Zelfs al vertoonde de auto wat nukken in d e hitte, maar dat vergeef ik haar... Ik kan haast niet wachten om in Zandvoort aan de start te staan.”

De GT4 European Series zet over minder dan twee weken zijn weg verder, wanneer de voorlaatste meeting van het seizoen aan de Nederlandse kust wordt afgewerkt.

Persbericht Street Art RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op maandag 1 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons