van der Horst

Misano: 46 deelnemers voor GT4 European Series

Kenny Herremans/Dante Rappange - V8 Racing Chevrolet Camaro GT4
Kenny Herremans/Dante Rappange - V8 Racing Chevrolet Camaro GT4
Dit weekend staat in Misano de derde manche van de GT4 European Series op het programma. Niet minder dan 46 wagens komen er aan de start van de vijfde en zesde race van het seizoen. Onder die deelnemers weer enkele Belgen die die we vooraan mogen verwachten te beginnen met Kenny Herremans.
Kenny Herremans
Kenny Herremans
Na enkele seizoenen in de Ford Fiesta Sprint Cup besloot Kenny Herremans om de overstap te maken naar de internationale autosport. Het werd de GT4 European Series waar Herremans niet voor de meest voor de hand liggende bolide koos. Samen met Dante Rappange bestuurt hij immers de enige aanwezige Chevrolet Camaro die ingezet wordt door het Nederlandse V8 Racing. Na de twee manches liggen Herremans en Rappange, na een eerste klassezege in Paul-Ricard, op de vijfde plaats in de Pro-Am klasse, maar op slechts enkele punten van de top drie.

V8 Racing - Chevrolet Camaro GT4
V8 Racing - Chevrolet Camaro GT4
Onze landgenoot mikt opnieuw op een mooi resultaat in Italië. “We willen na ons prachtig- en vruchtbaar tweede weekend ons vooral concentreren om de aansluiting met de top 3 te behouden in dit zeer competitief veld. Automatisch houdt de concurrentie ons nu meer in de gaten en zal het er niet makkelijker op worden dus willen we minimum zonder veel schade weer punten scoren. Misano is uiteraard nieuw voor mij maar toch ga ik met vertrouwen het weekend tegemoet en hopen we samen met het team weer een mooi resultaat te behalen. Vergeet niet dat we nadien in Spa racen dus we willen absoluut voor eigen volk nog steeds mee vooraan staan in het kampioenschap. Wie weer wat er dan allemaal kan gebeuren? En dan spreek ik niet enkel over het weer!” besluit Herremans.

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG
Ook Antoine Potty (CMR Toyota GR Supra GT4) rekent op een nieuw topresultaat nadat hij in Frankrijk bij de eerste race op het podium eindigde. Nico Verdonck start weer samen met Rodrigue Gillion in de Aston Martin Vantage GT4 van het Duitse Prosport Racing. Natuurlijk is Selleslagh Racing Team ook weer van de partij met beide Mercedes-AMG. Alexandre Papadopulos en Luca Bosco komen uit in de Silver Cup, Jean-Luc Behets en Johan Vannerum in de Am Cup.

Foto's: RIP, Ford Fiesta Sprint Cup & GT4 European Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op donderdag 30 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons