van der Horst

Misano: AKKA ASP Mercedes tweemaal op pole

AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
AKKA ASP heeft de kwalificaties voor de Blancpain GT Series Sprint Cup manche te Misano gedomineerd. Het Franse team was zowel in Q1 als Q2 het snelste en vat beide races dus aan van op de pole. In Q1 liet de Mercedes AMG GT3 #88 van Michael Meadows de snelste chrono optekenen met 1:33.887, maar de Brit zag zijn tijd na de sessie geschrapt worden wegens het niet respecteren van de tracklimits. De zusterwagen #87 van Nicolas Jamin erfde de pole en deelt vanavond de eerste startrij met de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS #1 van Alex Riberas. Nico Bastian (AKKA ASP Mercedes #90) en Nortbert Siedler (Emil Frey Lexus #114) realiseerden respectievelijk de derde en vierde tijd. Will Stevens klokte de zesde chrono met de WRT Audi #2 die hij deelt met Dries Vanthoor.
  • Skylimit Events
Ook in Q2 zette de AKKA ASP Mercedes-AMG #88 de snelste tijd op de tabellen, dankzij een 1:33.212 van thuisrijder Raffaele Marciello, ditmaal zonder het overschrijden van de baanlimieten. Franck Perera strandde op 0.089s van de pole voor Race 2 met Grasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3 #82. Christopher Mies start morgen als derde met de WRT Audi #1, naast de GRT Lamborghini #63 van Mirko Bortolotti. Dries Vanthoor kwam niet verder dan de zesde chrono, de Limburger maakte eerder in de sessie een spectaculaire spin bij het uitkomen van de voorlaatste bocht. Adrien De Leener kwalificeerde zich als 16e bij zijn eerste Sprint Cup optreden, zijn teamgenoot Ricardo Feller deed een plek beter in Q2. Race 1 gaat vanavond om 19u40 van start.

--- UITSLAG Q1 BGT SPRINT CUP MISANO ---
--- UITSLAG Q2 BGT SPRINT CUP MISANO ---

Foto: SRO/Hecq
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 23 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons