van der Horst

Misano: Belgische teams sterk in Am klasse in race 2

Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
Stéphane Lémeret (CMR Alpine) liep opnieuw de zege mis in Misano in de tweede race voor de GT4 European Series en opnieuw was een lekke band de oorzaak. Lémeret die op het ogenblik dat het rubber het begaf aan de leiding reed moest de zege afstaan aan Jan Kisiel/Max Koebolt (Leipert Motorsport Mercedes AMG GT4). In de Am klasse kregen we een Belgische dubbel met de zege van de Street Art Racing Aston Martin van Pascal Bachmann/Clement Seyler voor de Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4 van Jean-Luc Behets/Johan Vannerum.
Leipert Motorsport - Mercedes AMG GT4
Leipert Motorsport - Mercedes AMG GT4
Ricardo van der Ende was de aanvankelijke leider in de race maar de Ekris Motorsport BMW M4 kreeg last van de hitte en viel terug. De Leipert Motorsport Mercedes #4 nam de koppositie over maar op 10 minuten van het einde van de race stootte Lémeret met de CMR Alpine door naar de leiding om die weer te verliezen op iets meer dan een minuut van het einde wegens een klapband. Kisiel/Koebolt wonnen voor Euan McKay/Ricardo van der Ende (Ekris Motorsport BMW M4) en Romain Monti/Alex Lambertz (Bullitt Racing Mercedes AMG GT4).

Street Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
Street Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
Jamie Vandenbalck en Julien Darras brengen hun Street Art Racing Aston Martin als achtste over de lijn. In de Pro-Am klasse ging de overwinning naar de Schwede Motorsport Mercedes AMG GT4 van Jan Reinig and Dominik Schraml. Selleslagh Racing Team pakte in de Pro-Am klasse de vierde en vijfde plaats met het duo Dumarey/Glorieux voor Giovanelli/Cecotto.

Foto's: GT4 European Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op maandag 1 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons