van der Horst

Misano: Charles Weerts scoort eerste pole!

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS Evo #2
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS Evo #2
Charles Weerts heeft zijn eerste pole in de Blancpain GT Series beet. De 18-jarige was op een snikheet Misano de beste van een veld van 28 GT3's in de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS Evo #2 die hij dit weekend deelt met Dries Vanthoor. Met een 1:34.227 was onze landgenoot, die begin mei al ervaring opdeed in Misano met een deelname aan het Italiaans GT kampioenschap, 0.120s sneller dan de R-Motorsport Aston Martin Vantage GT3 #76 van Ricky Collard. Lamborghini legde beslag op de tweede startrij met de Huracáns #563 (FFF) van Andrea Caldarelli en #63 van Christian Engelhart (GRT).
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 #88
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 #88
Teamgenoot Dries Vanthoor had last van verkeer tijdens zijn snelle ronden en moest 'genoegen nemen' met de tweede chrono in de tweede kwalificatiesessie die de grid bepaalt voor Race 2. Thuisrijder Raffaele Marciello was de primus in Q2 met de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #88, nadat Vincent Abril die wagen in Q1 als vijfde had gekwalificeerd. De Black Falcon Mercedes #4 van kampioenschapsleiders Maro Engel en Luca Stolz kon beslag leggen op de zesde en elfde plaats op de grid. Race 1 gaat vanavond van start om 19.45 uur.

Foto's: SRO
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op zaterdag 29 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons