van der Horst

Misano: Derde seizoenszege voor Stienes Longin en Nicolas Saelens

Stienes Longin
Stienes Longin
Ook het derde raceweekend van de Fanatec GT2 European Series, dit weekend op het Italiaanse Misano World Circuit Marco Simoncelli, werd besloten met een zege van PK Carsport-rijders Stienes Longin en Nicolas Saelens. Het Audi-duo blijft ook bovenaan de tussenstand prijken. Ook Peter Guelinckx en Bert Longin trokken hun indrukwekkende reeks door en stonden voor de zesde keer op zes races op het podium.
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Dat het in Misano niet makkelijk zou worden werd al bevestigd in de kwalificaties voor de eerste race, waar beide Audi’s op een vierde en vijfde plaats algemeen prijkten. Ondanks het relatief vroege uur was de luchttemperatuur al opgelopen tot boven de 27 graden, wat het er niet makkelijker op maakte. Na een boeiende strijd met één van de KTM’s en de Brabham legde de #81 Audi R8 LMS GT2 van Bert Longin en Peter Guelinckx beslag op een oververdiende derde plaats in de Pro-Am categorie, met de #11 van Stienes Longin en Nicolas Saelens als vijfde. Het leverde Longin-Guelinckx meteen een virtuele eerste plaats in de tussenstand op. 

Bert Longin en Peter Guelinckx
Bert Longin en Peter Guelinckx
“Peter zette een uitstekende start neer, en ik kon nadien afwerken”, legt Bert Longin uit. “Ik moet zeggen: Peter heeft de wagen steeds beter onder controle, en bevestigde hier in Misano wat ik al tijdens de Belcar-race in Magny-Cours kon vaststellen: hij boekte de afgelopen weken heel wat vooruitgang.”

“Het liep lekker, ja”, glimlachte Guelinckx. “Ik kwam heel wat dichter in de buurt van de rondetijden van Bert, en dat is altijd een goede zaak.”

Ook de tweede race werd op zaterdag verreden, net voor het ondergaan van de zon. De temperatuur lag nog hoger dan ’s ochtends en het kwik flirtte met de dertig graden. In de openingsfase vochten Bert en Stienes Longin een duel op het scherp van de snee uit.

“Stienes wist me uiteindelijk te passeren, maar de grootste handicap volgde tijdens de rijderswissel”, vervolgt Bert. “Omdat we telkens op het podium finishen, krijgen we bij elke pitstop ook een extra straftijd. Dat zorgt er voor dat we tijdens de tweede wedstrijdhelft altijd moeten achtervolgen.”

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Op de #11 veroverde Nicolas Saelens met allure de leiding, en ondanks stevig weerwerk van een rijder uit een andere categorie ging de West-Vlaming als eerste over de streep. “Nicolas hield in alle omstandigheden het hoofd koel en beging geen enkele fout”, analyseerde Stienes Longin. “We hadden de wagen ook wat anders afgesteld om beter bij het gripniveau van het asfalt te passen en dat wierp zijn vruchten af.”

“Dit doet ontzettend veel deugd, ja”, stelde Nicolas Saelens met een brede grijns. “We reden hier samen een sterke wedstrijd en we hebben nu drie overwinningen achter onze naam staan. Niet slecht, denk ik.”

Podium 2022 GT2 European Series Misano Race 2 Pro-Am
Podium 2022 GT2 European Series Misano Race 2 Pro-Am
Peter Guelinckx kwam als derde Pro-Am rijder over de streep en zorgde zo voor een zesde podium op zes races. Dat zorgt er voor dat in de tussenstand halverwege het seizoen Stienes Longin en Nicolas Saelens nu zes punten voorsprong tellen op Peter Guelinckx en Bert Longin. De volgende confrontatie tussen de twee PK Carsport-duo’s in de Fanatec GT2 European Series komt er al over drie weken, op het mythische circuit van Spa-Francorchamps.

Persbericht PK CarsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 3 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons