van der Horst

Misano: Di Resta neemt de leiding over - Eriksson en Zanardi verbazen

Start van de allereerste nachtrace in DTM
Start van de allereerste nachtrace in DTM
Na de terugkeer op Brands Hatch begin augustus keerde de DTM afgelopen weekend nog eens terug naar Italië na een afwezigheid van acht jaar. Werd er destijds nog op Adria gereden, ditmaal kwamen de bolides over Misano razen en wel in de allereerste nachtraces in de DTM geschiedenis. Met een zege in de eerste wedstrijd voor Paul di Resta en een dramatisch weekend voor Gary Paffett met nul punten, neemt de Schot de leiding over van de Engelsman. De tweede race ging verrassend naar debutant Joel Eriksson terwijl gastrijder Alex Zanardi helemaal verbaasde met een uitmuntende vijfde plaats. De volgende manche is na drie buitenlandse races terug in Duitsland, op de Nürburgring.
Edoardo Mortara, Paul di Resta en Robin Frijns
Edoardo Mortara, Paul di Resta en Robin Frijns
Di Resta vertrok zaterdag vanop de pole in de allereerste DTM-nachtrace en kende weinig problemen met het verzilveren van die positie. De Schot is de eerste piloot dit seizoen die twee wedstrijden na elkaar wint. In de negende ronde botsten Edoardo Mortara en Paffett wat de opgave betekende voor de puntenleider. Mortara kon doorrijden voor eigen publiek, leek op weg naar de tweede plek, maar liet zich in de laatste ronde nog de kaas van het brood eten door Robin Frijns. De Nederlander boekte zijn eerste podium en was hiermee de beste Audi-piloot. Met Loïc Duval en Nico Müller nog in de top vijf lijkt Audi eindelijk weer competitief geworden, al is het kwaad wellicht al geschied. Eerste BMW rijder was Timo Glock op de zevende plaats.

Alex Zanardi - BMW Team RMR
Alex Zanardi - BMW Team RMR
Debutant Eriksson boekte zijn allereerste zege op opvallende wijze in race 2. Als enige vertrok de Zweed, van het Mechelse BMW Team RBM, in regenachtige omstandigheden op slicks waardoor hij al snel naar achter tuimelde. Hij schakelde evenwel over op regenbanden toen het net harder begon te regenen. Daarnaast kende hij ook geluk wanneer een rondje later de Safety Car de baan op kwam. Mortara werd tweede en lijkt zo de eerste uitdager te worden van het duo di Resta-Paffett. Deze laatste kende moeite met het tempo in de regen en eindigde buiten de punten. Di Resta boekte de punten van de vijfde plaats en neemt de leiding over die Paffett sinds de Norisring vasthield. In de wedstrijd zelf was di Resta namelijk pas zesde achter gastrijder Zanardi die een ongelooflijke vijfde plaats boekte. De 51-jarige Italiaan, die in 2001 beide benen verloor bij een gruwelijk ongeval in de toenmalige Cart Series, reed zonder zijn protheses rond in een speciaal aangepaste BMW. In de eerste wedstrijd werd hij dertiende.

UITSLAG RACE 1
UITSLAG RACE 2

Tussenstanden na 14/20 races
Rijders:

1. Paul di Resta (Mercedes) 186
2. Gary Paffett (Mercedes) 177
3. Edoardo Mortara (Mercedes) 138
4. Marco Wittmann (BMW) 112
5. Lucas Auer (Mercedes) 110
Teams:
1. Mercedes-AMG Motorsport Petronas 269
2. Silberpfeil Energy Mercedes-AMG Motorsport 248
3. Mercedes-AMG Motorsport Remus 244
4. BMW Team RMR 194
5. BMW Team RMG 152
Merken:
1. Mercedes 761
2. BMW 442
3. Audi 295

Foto's: DTM



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 27 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons