van der Horst

Misano: Drie Belgen aan de start van openingsmanche

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Het Blancpain GT Series-seizoen wordt dit weekend op gang geschoten in het Italiaanse Misano. Naast de Sprint Cup is ook de GT Sports Club, het kampioenschap voor gentlemen-drivers, van de partij en op de 26 wagens tellende deelnemerslijst vinden we drie Belgische piloten en het Boutsen Ginion-team. Patrick Van Glabeke komt opnieuw aan de start in zijn Ferrari 488 GT3, hij krijgt bij AF Corse het gezelschap van Louis-Philippe Soenen. Vice kampioen Nicolas Vandierendonck ruilde de Corvette voor een Lamborghini.
Nicolas Vandierendonck
Nicolas Vandierendonck
Soenen reed vorig jaar nog met een Audi R8 LMS bij WRT, maar heeft de Duitse bolide nu ingeruild voor een Ferrari 488 GT3; hetzelfde strijdwapen als Van Glabeke dus. Ook Nicolas Vandierendonck verandert het geweer van schouder, de SRT Corvette maakt dit seizoen plaats voor een Lamborghini Huracán GT3 van Ombra Racing. Bij het Boutsen Ginion-team vinden we geen Belgische piloten, de troepen van Olivier Lainé zetten wel een BMW M6 GT3 in voor Karim Ojjeh en twee Lamborghini Gallardo's voor de Fransen Claude-Yves Gosselin en Pierre Feligioni.

--- Deelnemerslijst Blancpain GT Sports Club Misano 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Thems Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sports Club op vrijdag 31 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons