van der Horst

Misano: Dubbel voor Lucchini - Pech voor Van Glabeke in GT Sports Club

Luigi Lucchini - Ferrari 458 GT3
Luigi Lucchini - Ferrari 458 GT3
Nadat Luigi Lucchini met zijn Ferrari 458 GT3 de kwalificatierace won voor McKansy en Patrick Van Glabeke, reed hij opnieuw een start-finish race tijdens de main race. Ditmaal werd Ojjeh tweede in de Boutsen Ginion BMW M6 GT3 voor de Lamborghini Huracan GT3 van McKansy. Van Glabeke maakte een indrukwekkende schuiver tijdens zijn duel met McKansy voor de tweede stek.
  • LTF
Patrick Van Glabeke
Patrick Van Glabeke
Tijdens de start werd de volgorde van de startgrid gerespecteerd. Lucchini pakte de leiding en werd pas aan de meet terug gezien. Van Glabeke wou minstens als tweede achter Lucchini aansluiten omdat hij gisteren net als Ojjeh bewees sneller te zijn dan McKansy. Maar de Lamborghini schoot net iets sneller uit de startblokken en Van Glabeke sloot aan als derde met in zijn zog Ojjeh en een opzittende Cordoni. Deze laatste wou snel voorbij de BMW M6, maar verslikte zich en ging in de fout. Van Glabeke zag Lucchini wegrijden van McKansy en wou zo snel mogelijk doorstoten naar de tweede plaats.

Van Glabeke: "Ik hing met mijn neus onder de achtervleugel van de Lamborghini tot deze in bocht 12 aan 220 km/uur veel te vroeg in de ankers ging. Ik moest ook op de rem en ging aan een rotvaart en over de curbs driemaal rond mijn as. Niets geraakt, maar mijn hart sloeg wel enkele malen over. Het gevolg was vier mega flat spots en uiteraard grote vibratie. Race over".

Podium voor Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Podium voor Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Ojjeh ging hierdoor dankbaar door naar de derde positie, slaagde er op zijn beurt in om het gat met McKansy dicht te rijden en een kwartier voor het vallen van de geblokte vlag door te stoten naar de tweede plaats.

De enige landgenoot die tweemaal dit weekend richting podium mocht was Louis-Philippe Soenen met opnieuw een derde plaats in de Iron Cup.

Foto's: GT Sports Club



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op zondag 24 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons