van der Horst

Misano: Dubbel voor Team WRT in race 1

Dubbel voor Team WRT in race 1 te Misano
Dubbel voor Team WRT in race 1 te Misano
Het raceseizoen is fantastisch begonnen voor het Belgian Audi Club Team WRT. Na de zege in de eerste manche van de GT World Challenge Europe Powered by AWS Endurance Cup behaalde het Belgische niet minder dan de dubbel in de openingsrace van de GT World Challenge Europe Powered by AWS Sprint Cup. In Misano pakten onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts de zege voor hun teamgenoten Kelvin van der Linde en Ryuichiro Tomita.
Charles Weerts nam de start op de Audi #32, maar zag al in de eerste ronde Tomita en Luca Stolz (HRT Mercedes-AMG) aan hem voorbijkomen. Weerts ging al vlug terug voorbij de Duitser en bleef in het spoor van de Japanner. Beiden wonnen een plaats wanneer Jim Pla (AKKA ASP Mercedes-AMG) in de fout ging. De twee Team WRT Audi’s lagen nu derde en vierde na Thomas Neubauer (Tech 1 Racing Lexus) en Jules Gounon (CMR Bentley Continental). Bij de pitstops nam de Bentley de leiding over en even later viel de Lexus helemaal terug met technische problemen.

Nelson Panciatici, die het stuur over had genomen van Gounon, lag zeven seconden voor op Dries Vanthoor die nu de tweede plaats bezette na een snellere pitstop dan de Audi #31. Panciatici leek op weg naar de zege tot een incident tussen Mattia Drudi (Attempto Racing Audi) en Benjamin Hites (AKKA ASP Mercedes-AMG) waarbij ook Hamza Owega (Belgian Audi Club Team WRT Audi) betrokken raakte de safety car naar buiten bracht om de mogelijkheid te geven om de gestrande Mercedes te evacueren. Dat bracht gans het veld terug samen met nog 10 minuten te gaan in de race. Bij de herstart schoot Vanthoor binnendoor bij de Bentley en even later wist ook Van der Linde aan de Fransman voorbij te gaan. De race was gestreden en Vanthoor/Weerts wonnen de race voor hun teamgenoten en de Bentley van Panciatici en Gounon. De vierde plaats was voor de HRT Mercedes-AMG van Maro Engel en Luca Stolz. De Sainteloc Racing Audi van Christopher Haase en Arthur Rougier maakte de top vijf vol.

Fréderic Vervisch (Attempto Racing Audi) eindigde samen met Nicolas Schöll op de zevende plaats. Louis Machiels en Andrea Bertolini (AF Corse Ferrari 488) kwamen als veertiende over de lijn, goed voor een derde plaats in de Pro-Am klasse.

Foto: GT World Challenge Europe Powered by AWS
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 8 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons