Misano: Eerste podiumplaats voor Motorsport 98

Loris Hezemans en Eric De Doncker op het ProAm podium bij race1
Motorsport 98 kan tevreden terugblikken op de tweede manche van de GT2 European Series die verleden weekend plaats vond in Misano. Loris Hezemans en Eric De Doncker eindigden in beide races als vierde algemeen en werden bovendien in de eerste race derde in de ProAm klasse, goed voor een eerste podiumplaats in de serie.
LP Racing - Maserati MC20 GT2
Leonardo Gorini en Carlo Tamburini wonnen met de LP Racing Maserati MC20 GT2 de eerste race en finishten tweede in de tweede wedstrijd en verstevigden daarmee hun leidersplaats in de tussenstand. De zege in de race op zondag ging naar de MZR Motorsportzentrum Ried KTM X-Bow van Reinhard Kofler en,Martin Koch. De zeges in de Am klasse waren voor Philippe Prette (LP Racing Maserati MC20 GT2) en Alexandre Leroy (TFT Racing Maserati MC20 GT2).

Motorsport 98 - Mercedes-AMG GT2
Loris Hezemans zette een sterke prestatie neer, in de eerste race ging hij in de laatste ronden nog voorbij de Mercedes van Beaubelique en Vannelet en claimde zo de vierde plaats. In de tweede race waar bij een crash in een keer vier wagens geëlimineerd werden, wisten Hezemans en De Doncker hun resultaat van de dag ervoren te evenaren.

Foto's: Fanatec GT2 European Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 23 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.