van der Horst

Misano: FFF Lamborghini wint avondrace - Polesitter Weerts geeft op

2019 Blancpain GT Series Endurance Cup Paul Ricard
2019 Blancpain GT Series Endurance Cup Paul Ricard
De FFF Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #563 van teameigenaar Andrea Calderelli en Marco Mapelli heeft de eerste Blancpain GT World Challenge Europe race op het circuit van Misano gewonnen, meteen ook de eerste Europese overwinning voor het Chinese team. Calderelli ging als derde van start en kon meteen de R-Motorsport Aston Martin Vantage GT3 #76 van Ricky Collard verschalken. Enkele ronden later bezweek ook polesitter Charles Weerts (WRT Audi #2) onder de druk en nam de Italiaan de leiding over in zijn thuisrace.
  • LTF
Weerts probeerde Calderelli nog te volgen maar ging enkele ronden later in de fout en belandde in de grindbak, met de opgave tot gevolg. Teamgenoot Mapelli kwam in de slotfase nog onder druk te staan van de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #88 van Raffaele Marciello (polesitter Race 2), maar stelde de zege uiteindelijk veilig met een voorsprong van net iets minder dan een seconde. Puntenleiders Maro Engel en Luca Stolz werden derde met de Black Falcon Mercedes #4.

Frédéric Vervisch kwam als tiende over de meet nadat hij net voor het einde nog drie Attempto Audi's zag passeren. Louis Machiels en Andrea Bertolini (AF Corse Ferrari) wonnen vandaag het Pro-Am klassement met de elfde plek algemeen.

--- UITSLAG BLANCPAIN GT WCE MISANO RACE 1 (PDF) ---

Foto: SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT World Challenge Europe op zaterdag 29 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons