van der Horst

Misano: Geen fouten maken en punten pakken voor PK Carsport

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Dit weekend wordt op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de derde van zes manches van de Fanatec GT2 European Series afgewerkt. Na de eerste twee raceweekends konden de Audi’s R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport er niet beter voor staan: de #11 van Stienes Longin en Nicolas Saelens leidt de tussenstand, de #81 van Bert Longin en Peter Guelinckx volgt als tweede op één punt. Posities die ze ook na het Italiaanse weekend nog willen bezetten.
Bert Longin en Peter Guelinckx houden goede herinneringen over aan het circuit dat als thuishaven van ene Valentino Rossi wordt beschouwd. “Vorig jaar wisten we in Misano een pole positie te veroveren én een race te winnen”, herinnert Bert Longin zich. “De wat bijzondere timing van de meeting (beide races op zaterdag, de tweede bij het vallen van de duisternis, red.) lijkt ons dus wel te liggen.”

Bert Longin en Peter Guelinckx
Bert Longin en Peter Guelinckx
“Dat zou ook dit weekend moeten blijken”, vervolgt Longin sr. “We beschikken met beide Audi’s over een uitstekende uitgangspositie in dit Europese kampioenschap, maar de recente meeting in Oostenrijk maakte wel duidelijk dat de concurrentie niet stilzit. Het niveau van het kampioenschap lijkt bij iedere meeting te stijgen. Daarom staan we een beetje voor een dilemma: we willen uiteraard ook races winnen, maar we moeten ook aan het kampioenschap denken. Het is niet altijd makkelijk om die twee te combineren.”

“We moeten ons gewoon aan ons plan houden: geen fouten maken en veel punten scoren”, voegt Peter Guelinckx er aan toe. De Limburger houdt wel van het circuit van Misano. “Het helpt natuurlijk dat we daar vorig jaar sterk uit de hoek kwamen, maar verder vind ik dat het tracé over een uitstekende flow beschikt. Dat ligt me wel. Voor het overige: Bert en ik staan tweede in het kampioenschap, maar we hebben nog geen race gewonnen. Daar mag in Italië wel verandering in komen. We weten in ieder geval wie onze sterkste tegenstander zal worden.”

De andere PK Carsport-Audi uiteraard. Stienes Longin en Nicolas Saelens lieten dit seizoen al twee overwinningen optekenen – één in elke meeting – en zouden uiteraard niets liever willen dan die lijn door te trekken.

Stienes Longin
Stienes Longin
“Alleen: Misano is het laatste circuit van het seizoen waar ik nog nooit eerder reed”, grinnikt Stienes Longin. “Maar dat boezemt me geen schrik in. Ik heb wat onboardbeelden bekeken, en we hebben ook wel voldoende vrije trainingen om me vertrouwd te maken met het circuit. Wat onze ambities betreft: als we deze keer in beide races stevig kunnen scoren en zo de eerste plaats in de tussenstand kunnen behouden, dan zal ik een tevreden man zijn.”

Nicolas Saelens
Nicolas Saelens
“Het wordt evenwel een moeilijk weekend”, voegt Nicolas daar aan toe. “Ik heb ooit al op Misano gereden, maar toen ging het circuit nog de andere kant uit! Sinds 2007 draait de rijrichting in wijzerzin, wat betekent dat de huidige versie ook voor mij helemaal nieuw is. In vergelijking met Bert en Peter beschikken we dus over heel wat minder ervaring in Misano. Nu, ik heb het geluk dat ik me snel aan nieuwe omstandigheden kan aanpassen, maar Stienes en ik zullen toch maximaal van de vrije trainingen gebruik moeten maken om te proberen het circuit zo snel mogelijk in de vingers te krijgen.”

De kwalificatiesessies worden op vrijdagavond (19u10) afgewerkt, de eerste race start zaterdagochtend om 10u20. De tweede wedstrijd over 50 minuten start om 18u40. Beide races zijn live te volgen via het GT World YouTube-kanaal.

PK CarsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 28 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons