Misano GT Sports Club: Winst voor Cordoni en Mislin; Belgen goed mee in het kampioenschap

Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette C6 ZR1
Het eerste weekend van de Blancpain GT Sports Club heeft ons twee mooie en spannende races opgeleverd met een kwalificatierace op een natte zaterdag en een main race op een droge piste op zondag. Maar liefst 26 wagens passeerden de inschrijvingstafel en dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig seizoen. Dit kampioenschap voor gentlemen drivers zit dus goed in de lift.
Jean-Michel Baert - WRT Audi
De Ferrari’s 458 GT3 van Cordoni en Mislin waren de winnaars van de twee races, maar ook onze landgenoten lieten het beste van zich zien met een knappe vijfde plaats voor Nicolas Vandierendonck in de SRT Corvette in de main race, een zeer regelmatige Baert in de WRT Audi R8 LMS Ultra en een zwaar terugvechtende Patrick Van Glabeke in de Ferrari 488 GT3 nadat deze door pech in de kwalificatie volledig achteraan moest starten.

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Pechvogel van het weekend was onze landgenoot Patrick Van Glabeke die zijn nieuwe Ferrari 488 GT3 pas volgende maand in ontvangst mag nemen en met een gehuurde exemplaar onderweg was. Tijdens de eerste vrije training ging de schakelbak stuk, waardoor de onfortuinlijke Oost-Vlaming de kwalificatie aan zich moest laten voorbij gaan en achteraan moest starten op zaterdag tijdens de kwalificatierace. Desondanks reed Patrick twee goede wedstrijden. Tijdens de kwalificatierace, verreden op een doorweekte omloop, zat hij een tijdlang gevangen in de achterste gelederen, maar hij kon toch nog zes man opzij zetten en hij finishte na amper 18 minuten wedstrijd op de 19de plaats en op een zucht van Louis-Philippe Soenen in de WRT Audi R8 LMS Ultra. Beste Belg was Jean-Michel Baert, goed voor een vijfde plaats in diens Audi R8 LMS Ultra. Nicolas Vandierendonck parkeerde na de kwalificatierace de SRT Corvette op de 10de startplaats na een mooie strijd met ondermeer de Lamborghini Gallardo GT3 van McKansy. Het podium van de kwalificatierace was volledig rood gekleurd met de Ferrari’s van Mislin, Perazzini en Pons. Door het slechte weer werd de kwalificatie race gestart achter de safety car, waardoor de rijders hun rijtijd zagen verkleinen tot amper 18 minuten wedrijd.

Van Glabeke voor Soenen
In die volgorde werd de main race van 40 minuten op gang geschoten en meteen ging een ontketende Nicolas Vandierendonck in de aanval. Hij rukte op in het peloton en werd beste Belg op de vijfde plaats en dit na een mooi duel met de Nederlandse Monegask Martin Lanting in diens Ferrari 458 GTE. Vandierendonck kon even proeven van de vierde plaats na een mooie buitenom, maar Lanting kon de West-Vlaming nog terug pakken in het slot van de wedstrijd nadat de Corvette last kreeg van onderstuur. Jean-Michel Baert werd zevende terwijl Van Glabeke opnieuw een knappe inhaalrace reed en net buiten de top tien eindigde. Zodoende heeft de man achter Curbstone Corse maar liefst 16 man gepasseerd tijdens de twee races. De main race werd gewonnen door de Ferrari 458 GT3 van Mislin na een schitterend duel met merkgenoot Cordoni en de BMW Z4 GT3 van Hirschi.

Foto's: Arne Simons

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op zondag 10 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.