van der Horst

Misano: Lage landen scoren tijdens avondrace

Gerard Van der Horst opnieuw in de prijzen
Gerard Van der Horst opnieuw in de prijzen
De lage landen deden het voortreffelijk tijdens de avondrace van de Lamborghini Super Trofeo in Misano. Met een exemplaar van Bonaldi Motorsport kwalificeerde de Nederlander Danny Kroes zich voor de eerste race als derde (PRO) tegenover een zesde plaats voor de Belg Anthony Lambert (PRO) (Leipert Motorsport) en een pole in de Lamborghini Cup voor de Belgische broers Semoulin die nipt de meerdere bleven van noorderbuur Gerard Van der Horst.
Tijdens de race konden Kroes en corijder Afanasiev hun derde plaats handhaven en mochten richting het podium. Als zesde vertrokken gaf Lambert tijdens de verplichte pitstop de Lambo door aan Niels Lagrange die een heroïsch gevecht leverde met Cecotto voor de vierde plaats. Lagrange liet zich niet opjagen door de opzittende Venezolaan die naar het einde toe zelf in de fout ging. Lagrange werd mooi vierde. De top twee waren wagens uit de stal van Imperiale Racing met Loris Spinelli en Galbiati Kikko.

In de Lamborghini Cup konden de broers Semoulin hun pole niet verzilveren en reed Van der Horst een dijk van een wedstrijd. Hij won tenslotte met een mooie voorsprong op de Belgische broers die uit een roemruchte racefamilie afstammen.  

Later méér

Foto: Van der Horst Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 29 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons