van der Horst

Misano: Lamborghini Super Trofeo Europe start dit weekend in Italië

Van der Horst Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Van der Horst Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
De coronacrisis heeft het hele autosportseizoen overhoop gegooid, zo ook dat van de Lamborghini Super Trofeo Europe, maar uiteindelijk gaat het seizoen van start dit weekend in Misano. Ook in de Trofeo heeft de crisis zijn sporen nagelaten. Met iets meer dan twintig starters haalt men bijlange niet het aantal deelnemers dat men de vorige seizoenen wist bijeen te brengen. Toch kan men weer rekenen op een sterke delegatie uit de Lage Landen met de teams van Van der Horst Motorsport en Boutsen Ginion Racing.
Van der Horst - Spinelli: Vicewereldkampioen 2019 in Pro Am Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst - Spinelli: Vicewereldkampioen 2019 in Pro Am Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport gaat verder op zijn elan van vorig jaar. Voor de laatste twee races van de Trofeo Europe in Jerez vervoegde Loris Spinelli teameigenaar Gerard Van der Horst op de Huracan Super Trofeo van het Nederlandse team en won het duo al bij de eerste race het Pro-Am klassement. Het duo bewees daarna nogmaals zijn snelheid door de Pro-Am vicetitel te pakken in het wereldkampioenschap. Met de ervaring van Van der Horst, driemaal kampioen in de Cup klasse en de snelheid van Spinelli mag het duo gerekend worden bij de titelkandidaten in de Pro-Am klasse, maar zelfs een podium algemeen behoort zeker tot de mogelijkheden.

Boutsen Ginion Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Boutsen Ginion Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Van Belgische zijde vernamen we al eerder dat Semspeed dit seizoen geen volledig seizoen in actie komt, alweer de coronacrisis, maar ons land wordt nog wel vertegenwoordigd door Boutsen Ginion Racing. De wagen, die uitkomt in de Am klasse, wordt bestuurd door Claude-Yves Gosselin en Giuseppe Fascicoto. Bij de overige deelnemers is het uitkijken naar Leipert Motorsport dat niet minder dan vier wagens inzet en Imperiale Racing dat met het duo Vito Postiglione/Kikko Galbiati voor de titel in de Pro klasse gaat. Target Racing wordt een grote concurrent voor Van der Horst Motorsport in de Pro-Am klasse met een sterk rijdersduo bestaande uit Miloš Pavlović en Raul Guzman. Target Racing heeft ook een bolide in de Pro klasse net als VS Racing en het Oregon team.

Er worden twee races gereden dit weekend, één op zaterdag om 20u45 en één op zondag om 13u20. De Lamborghini Super Trofeo Europe betwist ook de vierde van vijf manches op het Circuit van Spa-Fracorchamps in het kader van de 24 Hours of Spa.

Foto's: Racingpixels, Van der Horst Motorsport & Boutsen Ginion Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op donderdag 6 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons