van der Horst

Misano: Marco Wittmann (BMW) van de laatste startplek naar de zege!

Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann had vanochtend zoveel problemen tijdens de kwalificaties dat de tweevoudige kampioen zelfs geen tijd kon laten noteren. Zijn geluk keerde echter in de wedstrijd, door een wel erg agressieve strategie en een gelukje met de safety car pakte de als laatste gestarte Duitser zowaar de overwinning. De vanop de pole vertrokken René Rast (Audi) finishte als tweede, voor merkgenoot Loïc Duval. Phillip Eng begon de race als kampioenschapsleider maar moest in de Racing Bart Mampaey BMW genoegen nemen met de zevende plaats, hij staat nu derde achter Rast en Wittmann.
Ferdinand von Habsburg - R-Motorsport
Ferdinand von Habsburg - R-Motorsport
Al na één ronde doken Wittmann en Ferdinand von Habsburg (Aston Martin) naar binnen voor hun verplichte bandenwissel. Hun gokje draaide goed uit want slechts luttele minuten later moest de safety car tussenkomen na technische problemen voor Joel Eriksson. De winnaar van vorig jaar diende zijn RBM BMW langs de kant van de baan te parkeren. Wittmann en von Habsburg konden dus gewoon aansluiten terwijl iedereen voor hen nog naar binnen diende te komen.

René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
Het gros van het peloton deed dat dan ook kort voor halfweg, Rast kreeg na zijn pitstop over de radio al te horen dat het team niet verwachtte dat Wittmann het zou uithouden met zijn banden. De Duitser dacht dus virtueel de leiding te hebben, hij kon wel de Aston Martin nog terugpakken maar Wittmann en diens rubber hielden dus mooi stand. Sheldon van der Linde klopte door een erg sterke pitstop van RBM zowel Bruno Spengler (BMW) als Loïc Duval (Audi) en leek dus op weg naar een podiumplaats. De Zuid-Afrikaanse nieuweling zakte echter in de tweede wedstrijdhelft terug en kon uiteindelijk pas als negende aantikken.

Vincent Vosse & Pietro Fittipaldi
Vincent Vosse & Pietro Fittipaldi
Zijn landgenoot Jonathan Aberdein had zijn WRT Audi vanochtend nog op de tweede startplek gezet, een absolute topprestatie voor een klantenteam dat nog maar aan zijn derde raceweekend in de DTM toe is. Aberdein kon in de race echter niet altijd gelijke tred houden met de concurrentie en moest genoegen nemen met de achtste plaats. Hij deed daarmee wel beter dan Pietro Fittipaldi, die als elfde finishte. Normaal is de Braziliaan ook aan de slag voor WRT maar dit weekend vervangt hij Jamie Green in de Audi van Team Rosberg. Gastrijder en MotoGP-coureur Andrea Dovisiozo werd twaalfde in de tweede WRT Audi.

--- Uitslag Race 1 DTM Misano 2019 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 8 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons