van der Horst

Misano: Martin en Rossi (WRT) winnen race 2!

Maxime Martin & Valentino Rossi
Maxime Martin & Valentino Rossi
Na de pole positie van Dries Vanthoor maakte WRT een goede kans op de zege. De BMW #32 verloor echter te veel tijd tijdens de verplichte pitstop en het waren zowaar de als derde vertrokken Maxime Martin en Valentino Rossi die WRT alsnog een zege bezorgden! Rossi's woonplaats ligt op een goeie tien kilometer van het circuit, het werd dus een echte thuisoverwinning voor de populaire Italiaan. De top drie bestond deze keer overigens uit allemaal Belgische teams, met Comtoyou op P2 (#11 Audi - Légeret/Haase) en nog een WRT BMW (#31 - Simmenauer/Neubauer) op P3.
  • Skylimit Events
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Charles Weerts kon na de minder goeie pitstop nooit echt terugkomen en eindigde in de WRT BMW #32 uiteindelijk als negende. Het tijdsverlies brak hen extra zuur op want vlak voor de pitstop was het hele veld weer komen aansluiten na de tussenkomst van de safety car voor een crash van Alberto di Folco in de Boutsen VDS Audi #9. De Comtoyou Audi #12 van Nicolas Baert en Frédéric Vervisch finishte als elfde terwijl teamgenoot Gilles Magnus (#21) als negentiende over de meet kwam. Dat was wel genoeg om samen met Finlay Hutchison beslag te leggen op de laatste podiumplaats in de Gold-klasse. Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52) tot slot werd als 30e geklasseerd.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 16 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons