van der Horst

Misano: Martin en Weerts bezorgen WRT BMW beide poles!

Charles Weerts
Charles Weerts
Vanavond werden in Misano de kwalificaties afgewerkt voor de beide Sprint-races van morgen van de GT World Challenge Europe. Het werd een prachtige avond voor het Belgische WRT, dat met Maxime Martin (BMW #46) de pole pakte voor race 1. Teamgenoot Dries Vanthoor (#32) had aanvankelijk de beste chrono maar werd, net als vele anderen, op de bon geslingerd voor het overschrijden van de limieten van de baan en teruggezet naar P6. Charles Weerts maakte alles weer goed in Q2 door de WRT BMW #32 alsnog de pole te bezorgen voor de tweede wedstrijd.
Comtoyou Racing
Comtoyou Racing
Ugo De Wilde deed in zijn eerste kwalificatie van het jaar in de GT World Challenge een goede zaak door de Imperiale Lamborghini #85 als twaalfde te kwalificeren. Jef Machiels (AF Corse Ferrari #52) werd 24e, twee plaatsen beter dan de debuterende Gilles Stadsbader in de Saintéloc Audi #26. Daarachter zagen we Matisse Lismont in de Comtoyou Racing Aston Martin #21, teamgenoot Lorens Lecertua (#12) kon, door de vele schraptijden voor het overschrijden van de limieten van de baan, geen chrono laten optekenen.

Nicolas Baert, Matisse Lismont en James Jakes
Nicolas Baert, Matisse Lismont en James Jakes
In race 2 ging de pole dus naar Weerts, maar ook Valentino Rossi, op een steenworp van zijn huis, verzekerde zich in de #46 die hij deelt met Martin van een vijfde startplaats. Gilles Magnus (Saintéloc Audi #25) van zijn kant was goed voor P9. De zoon van Comtoyou-eigenaar Jean-Michel Baert, Nicolas Baert, reed de Aston Martin #007 naar een zeventiende chrono.


Foto's: Arne Simons - Hans Van Onsem - Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op vrijdag 17 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons