van der Horst

Misano: Mercedes wint eerste race - WRT op podium

AKKA ASP Mercedes AMG-GT3 #88
AKKA ASP Mercedes AMG-GT3 #88
Zoals we in het verleden al een paar keer zagen was Raffaele Marciello vanochtend de primus tijdens de kwalificaties. De Zwitser bouwde tijdens de wedstrijd een voorsprong uit waardoor Timur Boguslavskiy de AKKA ASP Mercedes #88 rustig naar de finish kon rijden. Daarachter finishten Giacomo Altoë en Konsta Lappalainen (Emil Frey Ferrari #14) enigzins verrassend als tweede. De strijd voor de laatste podiumtrede bleef dan weer tot op het einde heel spannend en ging tussen twee Belgische rijders.
  • LTF
Comtoyou Racing in Misano
Comtoyou Racing in Misano
Nicolas Baert, die de Comtoyou Audi #12 halverwege had overgenomen van Frédéric Vervisch, leek af te stevenen op P3 maar dat was buiten Dries Vanthoor gerekend. Bij WRT hadden ze tijdens de kwalificaties wat problemen waardoor teamgenoot Charles Weerts in de BMW #32 de wedstrijd pas als 22e kon aanvatten. Een erg sterke inhaalrace zorgde er echter voor dat met nog luttele minuten op de klok Vanthoor een podiumplaats kon binnenrijven ten koste van Baert. Ook Maxime Martin in de BMW #46 moest zich samen met thuisrijder Valentino Rossi een weg naar voren banen, het duo finishte vandaag als achtste.

Minder geluk was er voor Gilles Magnus (Comtoyou Audi #21), hij raakte na amper enkele honderden meters betrokken in een startcrash en diende zijn wedstrijd te staken. Louis Machiels kon dit weekend voor het eerst beschikken over de nieuwe Ferrari 296 GT3, hij finishte samen met Andrea Bertolini als 35e.

Foto's: SRO/Patrick HecqDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 15 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons