van der Horst

Misano: Mies/Riberas pakken de dubbel

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #1
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #1
Christopher Mies en Alex Riberas hebben ook de tweede Blancpain GT Series Sprint Cup race te Misano op hun naam geschreven. Mies had de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS #1 als derde gekwalificeerd en maakte bij de start meteen een positie goed ten koste van Franck Perera in de Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #82. Polesitter Raffaele Marciello controleerde de eerste wedstrijdhelft, maar ging net voor het pitwindow in de fout door met zijn AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #88 te diep te couperen in de voorlaatste bocht. De thuisrijder reed met een gehavende splitter verder maar moest niet veel later de leiding afstaan aan de WRT Audi #1, die Riberas in de tweede wedstrijdhelft zonder tegenstand naar de overwinning stuurde.
In het zog van Mies probeerde ook Perera zijn GRT Lamborghini nog langs Marciello te wringen, maar het kwam tot een contact tussen beide heren waarbij Perera een lekke band opliep. Alle Grasser bolides kregen overigens met lekke banden af te rekenen, ook de #63 van Mirko Bortolotti die in vierde stelling lag. Dries Vanthoor profiteerde optimaal van al het drama dat zich voor hem afspeelde. De Limburger was al zesde gestart en gaf pas aan het einde van het pitwindow het stuur van de WRT Audi #2 door aan Will Stevens, die in tweede stelling de baan vervoegde. De Brit finishte uiteindelijk op 10 seconden van de zusterwagen #1, die nu stevig het kampioenschap aanvoert met 23 punten voorsprong op Marciello/Meadows.

Het podium werd vervolledigd door de Saintéloc Audi #25 van Christopher Haase en Simon Gachet, voor de Attempto Racing Audi #66 van Kelvin van der Linde en Steijn Schothorst. De AKKA ASP Mercedes #87 van Nico Jamin en Denis Bulatov werd vijfde en won de sterk bezette Silver Cup.

Foto: SRO/Hecq
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zondag 24 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons