van der Horst

Misano: Mies/Riberas (WRT Audi) winnen Race 1

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #1
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #1
Christopher Mies en Alex Riberas hebben met de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS #1 de eerste Blancpain GT Series Sprint Cup race op het circuit van Misano gewonnen. Riberas was als tweede gestart en kreeg na 10 minuten de leiding in de schoot geworpen toen polesitter Nicolas Jamin zijn AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #87 op de rechte lijn moest parkeren met een technisch probleem. Na een korte FCY om de wagen weg te slepen verloor de Spanjaard de leiding echter meteen weer bij de herstart aan een andere AKKA ASP Mercedes, het exemplaar #90 van Nico Bastian.
Bastian was duidelijk sneller dan de WRT Audi van Riberas, maar met Jack Manchester als twee rijder had de AKKA ASP Mercedes nooit een realistische kans op de overwinning. Na het pitwindow lag de Audi #1 dan ook terug aan de leiding, ditmaal in handen van Christopher Mies. De Duitser werd meteen onder druk gezet door wederom een AKKA ASP Mercedes, ditmaal de #88 van Raffaele Marciello die eerder op de dag nog de pole verloor na het schrappen van zijn snelste ronde. Mies kon thuisrijder Marciello tot het einde afhouden en won uiteindelijk met een halve seconde voorsprong op de Mercedes #88. Het podium werd vervolledigd door de Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #63 van Christian Engelhart en Mirko Bortolotti, het duo reed een mooie inhaalrace van P9 naar P3.

De AKKA ASP Mercedes van Jack Manchester viel uiteindelijk nog terug naar de zesde plek, achter de GRT Lamborghini #19 (Caldarelli/Companc) en de Emil Frey Lexus RC F GT3 #114 (Siedler/Ortelli). Dries Vanthoor en Will Stevens scoorden geen punten met de WRT Audi #2. Stevens lag in vijfde stelling toen hij plots de pits kwam opzoeken met een los wielmoer. Even later besloot het team dan maar om de wagen uit de wedstrijd terug te trekken. Adrien De Leener pakte bij zijn Sprint Cup debuut meteen een punt nadat zijn teamgenoot Ricardo Feller de WRT Audi #3 als tiende over de meet bracht. Dankzij hun overwinning voeren Mies en Riberas nu ook de Sprint Cup stand aan met zeven punten voorsprong op Marciello en Meadows.

Foto: SRO/Hecq

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 23 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons