van der Horst

Misano: Nico Müller (Audi) wint - Eng tweede voor RBM

Nico Müller - Audi Sport Team Abt Sportsline
Nico Müller - Audi Sport Team Abt Sportsline
Met vijf Audi's vooraan op de grid toonde het merk uit Ingolstadt al hun dominantie op de Italiaanse omloop in Misano. Tijdens de race liep alles echter minder vlot en was het uiteindelijk de als vierde gestartte Nico Müller die de zege pakte. Het Mechelse Racing Bart Mampaey pakte de tweede stek dankzij een erg sterk rijdende Philipp Eng (BMW), die kampioenschapsleider en polesitter René Rast voorbijging met nog zo'n twintig minuten op de klok. Rast blijft wel kampioenschapsleider, voor Eng en Müller.
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Bij de start zag Rast zich meteen geklopt door merkgenoten Robin Frijns en Müller. De BMW van Marco Wittmann, de winnaar van gisteren, ging van zes naar drie maar verdween even later uit de wedstrijd nadat hij werd aangetikt door Rast, die zelf geen kant opkon door een inhaalpoging van Jonathan Aberdein. De WRT-rijder had zich opnieuw sterk gekwalificeerd met een derde plaats, maar zorgde er dus onvrijwillig voor dat Wittmann de handdoek moest werpen. Audi hield zo vast aan de eerste vijf plaatsen.

René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
Leider Frijns kreeg echter zijn bandenslijtage niet onder controle en zag zo Müller en Rast voorbijkomen. Loïc Duval zorgde er vervolgens voor dat de Audi-trein enkele wagonnetjes verloor na een mislukte inhaalpoging op Frijns. De Nederlander spinde, verloor enkele plaatsen en de Fransman werd voor de aanrijding bedacht met een drive through-penalty. De ellende voor Audi was daarmee niet ten einde, kort voor zijn geplande pitstop liep leider Rast een lekke band op en moest dus eerder binnenkomen dan gepland. Gelukkig was hij slechts enkele honderden meters van de pitingang verwijderd, maar de Duitser moest zo wel de leiding laten aan merkgenoot Müller.

Philipp Eng - BMW Team RBM
Philipp Eng - BMW Team RBM
Profiterend van de malaise bij Audi kon Eng in de RBM BMW dus vanop een negende startplaats doorstoten naar de derde plek, die zelfs een tweede werd na een mooie inhaalactie op Rast. Frijns kon na zijn spin nog de vierde plaats veilig stellen voor Pietro Fittipaldi (Audi) en Joel Eriksson in de tweede RBM BMW. Jonathan Aberdein in de WRT Audi kwam daarachter als zevende binnen, voor Bruno Spengler (BMW) en de derde RBM-bolide van Sheldon van der Linde.

--- Uitslag Race 2 DTM Misano 2019 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 9 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano DTM.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons