van der Horst

Misano: Nipte maar mooie zege voor Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende

Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende
Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende
Met Benjamin Lessennes (L’Espace Bienvenue BMW M4 GT4) hebben we voorlopig nog slechts één landgenoot die meedingt in de GT4 European Series. Maar Lessennes die al heel wat ervaring in GT4 series heeft opgedaan strijd er dan ook mee met de top. Dat bewees hij nogmaals verleden weekend waar hij samen met Ricardo van der Ende de zege pakte in de tweede race.
Het weekend begon nochtans slecht voor het Belgisch-Nederlandse duo. Na matige kwalificaties die hen verplichtten om telkens te starten van op de negende lijn lag van der Ende na een remonte in vijfde positie in de eerste race toen een rechterband explodeerde. De wagen ging rechtdoor de zandbak in en het was einde race voor de BMW. De zege ging naar de NM Racing Team Mercedes-AMG GT4 van Lluc Ibañez en Alexandre Papadopulos.

L’Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
L’Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
Ook in de tweede race waren van der Ende en Lessennes verplicht om zich een weg naar voren te banen. Deze laatste wist zelfs terug te komen tot de tweede plaats achter de Team Speedcar Audi R8 LMS GT4 van Robert Consani en Benjamin Lariche, die bijna heel de race aan de leiding reden. Doch de Audi werd bedacht met een straftijd van 10 seconden voor het aantikken van een andere wagen. Het kwam er voor Lessennes dus op aan om minder dan 10 seconden achter de Audi te eindigen wat hem net lukte.

Foto's:GT4 European Series 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op donderdag 23 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons