van der Horst

Misano: Patrick Van Glabeke pakt eerste podium van het weekend

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Ondanks het eerder mager deelnemersveld waren de reguliere kampioenschapsrijders van de Blancpain GT Sports Club allemaal aanwezig voor het derde weekend van het seizoen in Misano. Na de kwalificatie volgde zaterdag ook de kwalificatierace en met Patrick Van Glabeke kregen we een Belg op het podium.
Luigi Lucchini - Ferrari 488 GT3
Luigi Lucchini - Ferrari 488 GT3
De pole voor de kwalificatierace was voor de Ferrari van Lucchini, voor de Lamborghini van McKansy, de Ferrari’s van Cordoni en Van Glabeke en de Belgische BMW van Ojjeh, ingezet door Boutsen Ginion. De top 10 zat binnen anderhalve seconde van elkaar en dus mochten we ons aan een spannende race verwachten.

Tijdens de start liet de polesitter zich niet verrassen en Lucchini reed van de rest weg terwijl McKansy in tweede positie de rest wat ophield, maar via zijn voordeel wat betreft de BoP toch die tweede positie kon blijven vasthouden. In het begin van de race reed het groepje McKansy, Cordoni en Van Glabeke weg van de rest, maar door het oponthoud van een iets tragere McKansy wist Ojjeh met zijn BMW het gaatje weer dicht te rijden. Cordoni probeerde wel, maar het was Van Glabeke die de Italiaan naar de vierde plaats verwees en nadien wist ook Ojjeh Cordoni nog in te halen. De Curbstone rijder deed nog moeite om de tweede plaats te pakken en zich zodoende te verzekeren van een plaats op de eerste startrij voor de main race, maar hij strandde uiteindelijk op 3/10 sec. van die tweede plaats met een opzittende Ojjeh achter hem.

Foto's: GT Sports Club

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 23 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons